onsdag 15. juni 2011

Burgertest: All American Burger

Jeg driver og tester ut burgere fra The best veggie burgers on the planet nå. Alle (vel, nesten) ser jo dødelig gode ut! Jeg fikk nettopp tilsendt en ladning TVP (soyagranulat, minner veldig om tørket kjøttdeig) fra iHerb.com, og siden ganske mange av burgerne i den boken krever at man har dette i hus (og nå har jeg det!) er det jo obligatorisk å prøve når man først har fått det!
TVP kan du kjøpe her til en latterlig billig penge. I Norge koster de i hvert fall 4 ganger mer, og pakken er mye mindre!

I kveld ble det altså ALL AMERICAN BURGER!


Den var enkel å lage, og deigen hang utrolig godt sammen. Burgerne hadde også en skikkelig kjøttaktig konsistens, nesten litt creepy. Problemet var bitene av sopp, de smakte jo godt men de falt av i biter og gjorde at burgerne ble ujevne. Så jeg sløyfer nok soppen neste gang, uten at jeg helt vet om det kommer til å gjøre noe med smak og konsistens ... Uansett så prøver jeg jo en annen burger først, jeg har jo sikkert hundrevis av fremtidige burgertester å gjøre!

OPPSKRIFTEN:

Olje til steking
227 gram hakket sjampinjong
3 raspede hvitløksbåter
180 ml sterk grønnsaksbuljong eller vegansk "okse"-buljong
96 gram TVP granules
30 gram Bjäst
72 gram glutenmel (helsekost eller iHerb)
8 gram sennepspulver (Colemans, de har på velassorterte matbutikker)
8 gram løkpulver
1/2 ts Liquid Smoke
Salt og pepper (forsiktig med saltet her!)

Varm oljen i en dyp stekepanne og fres soppen og hvitløken til det er godt stekt, 5-7 minutter.
Tilsett buljongen og la det småkoke bittelitt. Ta pannen bort fra komfyren. Ha oppi TVP-granulatet, bland godt, sett lokk over stekepannen og la det stå i ca. 10 minutter.Ha massen oppi en stor bolle og la den avkjøles litt, til du kan bearbeide den med hendene. Tilsett Bjäst, glutenmel, sennepspulver, løkpulver, liquid smoke og pepper. Jeg ville faktisk sløyfet saltet her, men du kan ha i litt om du er en saltjunkie. Her er der forresten bare til å smake på røra, det er ikke noe rått og farlig kjøtt dette her. :)

Sett bollen i kjøleskapet i et kvarters tid, så røren får bli enda fastere.

Ta den ut og form burgere etter ønsket størrelse. Det står i boken at man skal få 4 burgere av oppskriften. De må sannelig være store, for jeg fikk 7 burgere av litt mindre enn vanlig størrelse. Men hey, amerikansk er jo kjent for å være stort - samme hva det er.


Stek burgerne i olje på litt mer enn middels høy varme. Server i godt brød med ønsket tilbehør. Jeg lot en skive Tofutti cheddar smelte over burgeren, det var ganske godt. Og som dressing brukte jeg tzatziki laget på Alpro soyayoghurt naturell, hvitløk, agurk og salt. Neste gang ska jeg prøve å lage hjemmelaget veganese (vegansk masjones). Har funnet mange fiiine oppskrifter som bare roper etter å bli utprøvd!


Litt vegansk bacon (oppskrift her) måtte jeg jo også lage, det satte en skikkelig spiss på det hele. Neste gang skal jeg prøve å ha baconet direkte i burgerrøren for å få saftige baconburgere!

3 kommentarer:

 1. Hei:) Hvor kjeøper du liquid smoke? Jeg finner det ingen plass:/

  SvarSlett
 2. Åh, jeg slet meg ihjel med å finne den flasken. Lette overalt i Stavanger, Sola og Sandnes og ble mer og mer frustrert. Helt til noen sa de hadde den på Meny i Stavanger (Straensenteret), og der fant jeg den jammen! Jeg vet ikke hvor du bor, men bor du i nærheten av Stavanger, så har de den i hvert fall der.
  Eventuelt må det jo gå an å få nærmeste Meny til å ta den inn for deg siden de tydeligvis får tak i den.

  SvarSlett
 3. Her står det litt mer om hvor du kan finne den. Håper du får tak i den, for den er en uunnværlig ingrediens på et vegansk kjøkken. Den og Bjäst. :)

  http://www.vegansamfunnet.no/forum/viewtopic.php?f=9&t=353

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...