mandag 15. august 2011

No chicken-chicken burgers

Saftige, lyse burgere. Veldig gode! Passer både i burgerbrød og som middagskaker. Jeg valgte fastfood-varianten i dag og serverte dem til hjemmefriterte pommes frites.Jeg måtte bruke ganske mye hvetemel for å få passe konsistens. For å få dem sunnere kan man jo sikkert bruke kikertmel eller annet.


OPPSKRIFT

1 kopp TVP-granulat
1,5 kopp vann (bruk samme kopp, jeg bruker en stor kaffekopp)
2 ss vegansk "kyllingbuljong", evt. grønnsaksbuljong om det er det eneste du har
1 ts Sambal Oelek
2 ss løkpulver
2 ss hvitløkspulver
1 ts salt
1 ss pepper
1 ss spisskummen
Hvetemel til passe konsistens

Kok opp vannet og buljongen i en liten gryte. Ta gryten av platen og rør inn TVP. Sett på lokk og la det stå i 10-15 minutter. Avkjøl litt og bland inn resten av ingrediensene og kna inn hvetemel til du klarer å forme burgere med hendene. De kan godt være litt løse, men du skal kunne forme baller og klemme den litt ned i hånda før du legger dem forsiktig i ei varm stekepanne med olje. Stek dem i 4-5 minutter på hver side. Serveres med ønsket tilbehør. Veganese er godt til, og kanskje en skive Tofutti Cheddar, gjerne smeltet.
5 kommentarer:

 1. Disse så kjempegode ut! Skjønner at jeg er nødt til å få kjøpt meg TVP :P

  SvarSlett
 2. TVP er superbillig hos iHerb. Litt over 2 dollar for en stor pose, mens en slik pose her i Norge koster langt over 100 kroner. :)

  SvarSlett
 3. NamNam! Ser uber digg ut ;)

  SvarSlett
 4. Fikk TVP fra iherb i dag, så da måtte jeg prøve disse. De var kjempegode :D

  SvarSlett
 5. Jeg lagde disse i dag med soja granulat fra Veganlife. Det ble helt supert :D mm Dette skal jeg lage mange mange ganger til :D

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...