søndag 18. september 2011

Helgefrokost - veggerøre, facon og nybakte focaccia-rundstykker

Helgene er som skapt for lange, late frokoster. Denne tofurøren smaker og ser ut som eggerøre. Smaken kommer av "svart salt" som inneholder svovelforbindelser, og som gir en utpreget smak av egg. Lucky for me, jeg elsker jo egg men unngår det selvsagt fordi det er fryktelig uetisk å spise det. Praise the black salt!


Ingredienser:
 • 1 pakke fast tofu (jeg bruker SoFine fra Meny)
 • 1/2 gul løk, hakket
 • 1 lite raspet fedd hvitløk
 • 1-2 ss næringsgjær
 • Gurkemeie, pepper, paprikapulver, løkpulver, spisskummen og svart salt
 • Evt. veganske baconbiter på glass (det setter en deilig spiss på det)

Fremgangsmåte:
Klem ut så mye vann som mulig av tofuen og smuldre den opp med fingrene. Ha litt olje i en panne og stek løken og hvitløken. Ha i tofuen og la det steke en stund, ha mer olje i pannen om det blir tørt. Ha i krydderet, jeg bruker ikke mål men har noen dæsjer i av hver, smak til. Ikke så mye spisskummen, bare litt. Jeg bruker nok rundt 2 ts svart salt, det må til for smaken.Det svarte saltet bør tilsettes helt i slutten, da steking kan bidra til å svekke smaken.
La det steke til det har den konsistensen du vil ha, rør så det ikke brenner seg.

Serveres med tofubacon og nybakte focaccia-rundstykker (jeg har i tillegg hatt hakket hvitløk og masse basilikum og oregano i deigen). Husk at baconet får bedre smak jo mer næringsgjær du har oppi, det utgjør hele forskjellen i saftighet og smak! Jeg bruker nok 3-4 ss, men smak til.


Disse rundstykkene er verdens beste, og samtidig så utrolig enkle å lage.

7 kommentarer:

 1. Hei. Eg fikk en pakke fra iherb i dag og der hadde eg besyillt psyllium husk powder... er noe. Jeg har lest om i en eller an blogg... kanskje din ? Hehe... jeg husker hverfall ikke hva det skal brukes til.. vet du ?

  SvarSlett
 2. Hei connir

  Jeg bruker det i brødbakst, og så ser jeg at Veganmisjonen har brukt det i noen pannekaker. Jeg hadde ikke hell med det, så det prøver jeg ikke igjen, men det så ut til å funke bra for henne, du kan jo prøve. Det brukes også i endel raw-kaker. Det er forresten det samme som Fiberhusk. Det jeg ville gjort, er å gå på google og søke på "oppskrifter fiberhusk" eller "oppskrifter psyllium" og se om du får opp noe bra. :)

  Hilsen Cathrine

  SvarSlett
 3. Hei!

  Vil bare takke for denne oppskriften! Jeg spiste det i dag, og det ble kjempegodt! Jeg skulle nok stekt faconet først, og latt det stå, for det smakte annerledes dette scramblet etter at det stod en stund, men potensialet er helt fantastisk. Pleier du å bruke det som rester også? Synes som sagt den smakte litt rart som litt avkjølt.

  SvarSlett
 4. Hei Victoria
  Så flott at du likte det! Jeg liker det kaldt også jeg ja, bruker det feks. på smørbrød og lignende. Jeg synes ikke det smaker annerledes, men kanskje det er en smakssak?

  SvarSlett
 5. Har hawaiian black salt hjemme. Funker det på lik linje som himalayan tror du?

  SvarSlett
 6. Kan man lage uten black salt? Har ikke det i morgen tidlig.

  SvarSlett
 7. Kan man lage uten black salt? Har ikke det i morgen tidlig.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...