søndag 5. august 2012

Skikkelig god tomatsaus

Noen velger å smøre pizzaen sin med ren tomatpuré eller bokstomater. Jeg synes en skikkelig pizza fortjener en skikkelig god, langkokt tomatsaus. Den lager jo seg selv, så det er bare å beregne litt ekstra tid. Eller lag opp ekstra og frys ned til senere bruk. Sausen kan også brukes til pasta eller lasagne.


Ingredienser:
 • God olivenolje
 • 1 boks flådde tomater
 • Noen gode ss tomatpuré
 • 1 liten eller 1/2 stor løk, hakket
 • En kork god eddik, jeg brukte hvitvinseddik
 • 1-2 fedd hvitløk, raspet (eller mer, etter smak)
 • En dæsj sukker (eller en liten revet gulrot for sunnere versjon)
 • Pizzaurter, salt, pepper og masse frisk basilikum

Fremgangsmåte:
Varm opp litt (jeg liker litt mye da ...) olje i en gryte. Fres løk og hvitløk blankt, og tilsett resten, unntatt frisk basilikum og la sausen småkoke i ca. en time. Den blir tykkere, så ha evt. i litt vann underveis. Jeg liker den litt tykk. Ha i basilikumen mot slutten av koketiden.

6 kommentarer:

 1. Den så god ut Jeg lager også min egen Jeg bruker gulrot løk.paprika,chili,hvitløk gjerne litt andre grsaker hvis jeg har i hus.Friske tomater,boksetomater og jeg lar det koke i mange timer og har i balsamikoeddik på slutten + basilikum eller oregano spørs hva jeg har i hus.fryser den ned i passe porsjonsposer..

  SvarSlett
 2. Jeg glemte jo oliven eller rapsolje

  SvarSlett
 3. Hva er fordelen med at den koker lenge i motsetning til å blande sammen med de samme ingrediensene på 5 min?

  SvarSlett
 4. Jeg har prøvd begge deler, og den langkokte er garantert best. Det blir en helt annen smak, man får bla. bort syren i tomatene og smaken blir altså mye bedre. Synes jeg da. :)

  SvarSlett
 5. Takk for en fin tomatsaus oppskrift! :-) Den skal brukes i en rå variant. Har nå startet opp min egen blogg:

  http://www.nordiskrawfood.com

  Velkommen inn <3

  SvarSlett
 6. denne sausen var den beste tomatsausen jeg har smakt:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...