fredag 7. september 2012

Grønnsakschips

Potetchips fra Rimi er såå ute, chips av andre grønnsaker det det store! Her har jeg valgt pastinakk, søtpotet og kålrot. Jeg har også tidligere prøvd squash, rødbeter, gulrøtter og selvsagt - poteter. Squash-chipsen ble utrolig god, men for bløt selv om de ble friterte, så om noen har tips til meg om hvordan de blir sprø, så blir jeg takknemlig for det. Min favoritt til nå er pastinakk. Ser ut som sopp når den blir fritert, men gudbedre så god på smak. Skikkelig, skikkelig sprø blir de og!

Chips av søtpotet - skikkelig digg

Ingredienser:
 • Søtpotet, kålrot og pastinakk i tynne skiver. Bruk gjerne andre grønnsaker også
 • Frityrolje, feks. solsikke, minst en liter
 • Havsalt


Fremgangsmåte:
Varm opp oljen i en stor gryte. Når det freser rundt skaftet på en tresleiv, er oljen klar.
Ha i en god neve grønnsaker, ikke for mye, og friter dem i noen minutter, til de er gyldne. Følg med, de kan fort bli brent.
Ta dem opp med en hullsleiv, legg dem på kjøkkenpapir og dryss med havsalt. Gjenta til alle grønnsakene er fritert.
Server gjerne med en god dip.

Kålrotchips

Pastinakkchips, min favoritt

Litt fuktig, men utrolig god squashchips

Potetchips, alltid godt

Rødbetechips
3 kommentarer:

 1. Pastinakk-, rødbete- og gulrotchips er så godt! Jeg liker best å steke det i ovnen, så blir det sprø og fine uten all oljen. Squashen også ;)

  SvarSlett
 2. Ja, jeg har stekt chips i ovnen før og det blir ganske bra det og (jeg hater frityrlukt i huset). Men det er så liten plass, det går så mye mer tid da. Et brett blir jo fylt opp fort som fy, da må jeg steke så mange brett og det går mye mer tid. Så når jeg har lyst på MYE chips NÅ, er det fortere og enklere å fritere. Ønsker meg 2 (helst 5) ovner. :p

  SvarSlett
 3. Hva slags rødbeter bruker du? Hele i poser med vann eller ferske i bunter? Får bare tak i dem i poser og er ikke sikker på om de er brukbare. Idag blir det søtpotet, gulerøtter og pastinakk :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...