lørdag 15. desember 2012

Skriverfruens julekaker

Disse baker jeg hver jul. De er en favoritt hos ungene. Minsten liker ikke melisglasuren på, så jeg må lage halvparten uten. Oppskriften er opprinnelig med egg, men jeg har brukt soyamel og litt sirup i stedet. Knallgodt! Disse er litt sprø utenpå og myke inni.


Ingredienser til ca. 40 stk:

 • 200 gram vegansk margarin
 • 200 gram sukker
 • 1 ss soyamel
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 ss kakaopulver
 • 300 gram hvetemel
 • 3-4 ss sirup

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader.
Kjør smør og sukker hvitt i food processoren. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en fast masse. Du må kanskje ha i litt mer sirup. Deigen skal kunne formes til en kule i hånda.
Del deigen i fire og klapp ut til fire rektangler, to på hver stekeplate (kledd med bakepapir).
Stek hvert brett i ca. 15 minutter. La dem avkjøles før du har på tykk melisglasur.2 kommentarer:

 1. Hvor mange egg er det opprinnelig i oppskriften? Jeg er allergisk mot både egg og soya, men bruker eggerstatning når jeg baker. Disse kakene så utrolig gode ut, så jeg må prøve å lage dem en dag jeg får tid :) Bloggen din er utrolig inspirerende forresten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Beklager sent svar, jeg får av en eller annen merkelig grunn ikke lenger opp blogg-kommentarer på e-posten. Skal prøve å fikse det. Det er egentlig 1 egg i oppskriften, men ei venninne av meg har sløyfet soyamelet uten å erstatte det med noe, og det gikk kjempefint, så jeg vurderer å slette soyamelet i oppskriften. :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...