mandag 28. januar 2013

Luftig, lys sjokoladekake

Jeg har laget mange gode sjokoladekaker som veganer, men det er ikke så lett å få dem luftige, om det er det man er ute etter. De blir gode, men kanskje litt tunge og mektige. Vel, nå har jeg funnet hemmeligheten for å få mest mulig luftig, nydelig konsistens. Tidligere la jeg ut en oppskrift på vaniljekake her på bloggen, der jeg brukte Alpro vaniljedessertpudding i deigen. Konsistensen ble av en annen verden! Sukkerbrødluftig! Siden den puddingen også finnes med sjokoladesmak, tenkte jeg at det må jo gå an å lage en sjokoladekake av dette. Som sagt, så gjort! Barna sa det var den beste sjokoladekaken jeg hadde laget til nå, så dette er noe for fremtidige barneselskaper! Utseendet er jo litt kjedelig, men med en god glasur og litt pynt blir det nok stor suksess.


Ingredienser til en liten langpanne:

 • 350 gram hvetemel
 • 3 beger Alpro soyadessert med sjokoladesmak (+ soyamelk opp til 5 dl væske)
 • 5 ts bakepulver (IKKE doble denne mengden om du lager stor langpanne, 5 ts uansett)
 • 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker med ekte vanilje 
 • 100 gram smeltet margarin (kan byttes ut med olje, men konsistensen blir mye bedre med margarin)
 • 200 gram sukker

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader.
Ha soyadesserten i et litermål og fyll på med soyamelk (gjerne med sjokoladesmak) til du har 5 dl totalt. Rør godt. Ha i vaniljekstrakt.
Ha mel, sukker og bakepulver i en bolle. Rør det godt sammen. Hell så i sjokolademelken og smøret og bland alt godt sammen til det er fritt for klumper. Røren blir ganske tykk.
Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir og ha røren i den.

Stek kaken på nederste rille i ca. 45 minutter.  La kaken avkjøles i formen før du skjærer den i fine stykker. Ha gjerne over en god glasur og valgfri pynt.6 kommentarer:

 1. Spennende tips! Ser veldig fin og luftig ut ja :D

  SvarSlett
 2. WOW! This looks wonderful! The texture is amazing in the photo! Lovely!

  SvarSlett
 3. siden jeg ikke har vaniljeekstrakt kunne det funka og brukt en vaniljestang bare?

  SvarSlett
 4. Lagde denne nylig og den var veldig god i konsistensen! Skal lage den igjen i morgen, og da kommer jeg til å ha i 2-3 ss med kakaopulver siden jeg syns det ble litt lite sjokoladesmak av kun alpro-dessertene. Deilig med en luftig vegansk kake for en gangs skyld :) Så blir det glasur og kokos på toppen, som hører til i barneselskap! Tusen takk for oppskriften!

  SvarSlett
 5. Vil denne funke med sånn sukkerpastagreier på toppen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Ja, det vil jeg tro. Den har samme konsistens som "soaked chocolate cake" og ei venninne av meg har brukt den til sukkerpastadekor-kaker masse. Så det skal gå bra. :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...