fredag 13. juni 2014

Kremete og deilig kokosiskrem med bare tre ingredienser

Liker du kokos? Da kommer nok denne til å falle i smak. Jeg kom over oppskriften på den fine FB-gruppen "utenmelk". Kremete og silkemyk kokosis laget på få ingredienser, som de aller fleste har i skapet sitt. Den blir best i ismaskin, men har du ikke det kan du fryse isen, ta den ut etter en halvtime og røre i den ca. hvert kvarter. Denne isen har en bedre konsistens enn de andre iskremene jeg har laget. La kokosmelkboksene stå i kjøleskapet noe timer først, da slipper du å kjøle ned ismassen før du kjører den i ismaskinen, og massen blir litt mer kremete.

Litt sjokoladesaus hadde nok gjort seg, men det hadde jeg ikke i hus

Ingredienser til ca. en liter:
 • 2 standard hermetikkbokser kokosmelk (ikke light)
 • 1 dl sukker (skal være 1,5 dl men jeg synes det ble altfor søtt, smak til etter behov)
 • 2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte:
Bland alt i en bolle, pisk godt med elvisp eller håndvisp (jeg brukte sistenvnte og kjørte på) til massen skummer og alt er godt blandet og klumpfritt.
Ha massen i ismaskinen mens den går og la den bli ferdig. Isen får softiskonsistens rett fra ismaskinen, vil du ha den fastere må du sette den i fryseren en stund og røre litt innimellom. Vil du ha sjokoladebiter eller lignende i isen, tilsettes det i ismaskinen rett før isen er ferdig.
Jeg sparer alltid på tomme isbokser og har isen over i en slik som oppbevaring. 

4 kommentarer:

 1. Ja takk! Så utrolig nydelig og fløyelsaktig den så ut, nam :D x

  SvarSlett
 2. Må prøves! :)

  SvarSlett
 3. 2 bokser kokkos melk kan vel variere i størelse.. Men det virker som om du mener 2 dl kokkos melk. Skal prøve denne opskriften. Bare med litt glukose og syre. Bare med 1 liter veske :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du :)
   Nei jeg mener to bokser, altså vanlige hermetikkbokser. Det er ganske standard størrelse på de som selges i de fleste butikker så jeg tror ikke det varierer så mye. Men kan være litt mer spesifikk i oppskriften. :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...