mandag 2. mars 2015

Hva har veganske barn i matpakken sin?

Dette spørsmålet har jeg fått utallige ganger. Og det skjønner jeg jo godt, for de fleste barn i dag spiser jo animalsk pålegg på brødskivene sine, dessverre. Når ungene ikke spiser makrell i tomat, leverpostei, ost, skinke, skinkeost, Nugatti og Prim, hva spiser de da? Er det i det hele tatt alternativer?

Ja, det er det. Flere enn man skulle tro. Man har Tartex, hjemmelagde posteier, bananskiver, Sjokade og andre typer melkefrie sjokolade/nøttepålegg, syltetøy (uten karmin/E120), avokado, veggerøre, veggesalat, facon, middagsrester, wraps med fyll, pitabrød med fyll, pitapizza, matmuffins, veganske versjoner av ost, skinke og salami, listen er egentlig uendelig. Mange ganger er det faktisk helt umulig å se (og til og med smake!) at mine barn har veganske matpakker. Så de som mener veganske barn skiller seg veldig ut, må tro om igjen. I 2015 trenger man faktisk ikke å skille seg ut i det hele tatt når det gjelder mat.

Her er et bilderas av mine barns typiske matpakker. Tilgi meg bruken av plastfolie på skivene, jeg bruker det så fyllet skal holde seg pent på plass, men jeg har redusert bruken kraftig, det skal sies. Håper det er litt inspirasjon å hente her. Jeg kommer til å legge inn flere etterhvert.


Pølsebrød fylt med tacofarse fra gårsdagens middag. Tomater.

Tacorester (tubs med farse, grønnsaker og ostesaus). Tomater og en Alpro-sjokolademelk med sugerør.

Brødskiver med Jeezo Santi-ost. Tomater og en nektarin

Brødskiver med Tartex naturell, et eple og bringebær.

Brødskiver med jordbærsyltetøy. En Alproyoghurt og en liten rosineske.

Brødskiver med Wheaty Gran Chorizo. Tomater og druer.

Rester av fullkornsmakaroni med saus. Rundstykke med smør. Et eple og en neve druer.


Havrepolarbrød med Tartex og gressløk. Tomater og eplebåter.

Havrepolarbrød med smør og veggerøre. Wakame-salat og tomater.

Wraps fylt med ketchup, grønnsaker og Lotusskinke. Tomater, druer og eplebåter.

Pastarester (Bolognese). Et par biter baguette. Eplebåter og druer.
Pizzarester (tacofarse, ostesaus). Blåbær og tomater.

Brødskiver med lotus-skinke (Norvina). Valnøtter og en liten boks med oliven.10 kommentarer:

 1. Cecilie Overholt2. mars 2015 kl. 03:56

  Så flotte matpakker! Her hentet jeg mye inspirasjon :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre, tusen takk for det. :)

   Slett
 2. Masse godt! Bra jobba, matpakkeren:D

  SvarSlett
 3. Supre matpakker. :) Mye fin inspirasjon der :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. :) Leser jo ofte at folk skriver at veganerbarn har så ensidig kost. Så jeg ville vise at det ikke er tilfellet overhodet. Og med tanke på at så mange barn har matpakker bestående av kneipp med prim, kneipp med ost, kneipp med salami osv, så skjønner jeg ikke hvordan noen kan si at veganere har ensidig kost i det hele tatt.

   Slett
 4. Det var inspirerende! Foreløpig har jeg "bare" meg selv å lage matpakker til, men her fikk jeg mange gode ideer. ;D Forresten, de matboksene har jeg sett mange som har, og de ser veldig praktiske ut. Hvor får jeg tak i en slik?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Live. Takk for det. :) De matboksene er kjempepraktiske! Dog er det største hullet ofte litt for lite for feks. wraps, men da deler jeg dem i to så alt går jo. Skal de ha større mat med seg, store pizzastykker etc, bruker jeg bare en større matboks de gangene.
   De har dem på Rimi. Det er Kaluza sine matbokser, og de ligger i brødhylla på Rimi (kanskje Ica også?) og koster rundt 70 kroner. De røde er mest vanlige, men ofte får de inn andre farger også. Vi har rød, grønn og blå. Tror jeg har sett lilla og. Har lyst på GUL men det har jeg ikke sett.

   Slett
 5. Barna dine lider hvertfall ingen nød:))

  SvarSlett
 6. Kunne ønske du var min mamma når jeg vokste opp Cathrine for her var det mye sunt og ikke minst godt, hadde alle barn fått så sunn mat på skolen ville ikke fedme vært noe problem hvertfall :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...