fredag 20. mars 2015

Sandwichsalat med "kylling"

Dette er en stor påleggsfavoritt hos mange. Veganere spiser jo selvsagt ikke kylling, så her bruker man valgfri kylling-erstatning i stedet. Vil man sløyfe erstatninger, kan det byttes ut med for eksempel kikerter. Ha dem i en bolle og knus del lett (ikke helt) med en potetmoser, før du tilsetter dem i salaten. Nydelig!Ingredienser til en stor krukke:
 • 1 pakke vegansk kyllingerstatning (se mer info nederst i innlegget)
 • 1 batch veganese
 • 1 dl Sojade naturellyoghurt (Alpro sin smaker vanilje, kan sløyfes om man ikke finner yoghurt)
 • 1-2 selleristenger
 • 1 rødløk
 • 1 stort eple
 • 1 boks mais 
 • Evt. noen biter ananas
 • Gressløk, salt, pepper 
 • Karripulver er godt oppi


Fremgangsmåte:
Skjær "kyllingen" i mindre biter om de er store. Hakk sellerien og eplet, og skjær rødløken i to, og så i tynne skiver.
Ha alle grønnsakene og "kyllingen" i en bolle og ha oppi veganese og evt. yoghurt naturell om du bruker det. Mengdeforhold er jeg litt usikker på, da jeg bare klæsjer oppi til det er passe.
Smak til med krydder til du er fornøyd. Ha på tett glass/boks og sett kjølig. Dette er nesten FOR godt i nystekte baguetter.Tips: 
Min favoritterstatning for kylling er Vbites chickn style pieces, det er de jeg har brukt her på bildet. De smaker skremmende likt kylling og har fantastisk god konsistens, og kan spises både kalde og stekte/kokte. Her har jeg brukt dem rett ut av pakken. Disse kjøper jeg på Kinsarvik i Sandnes, eller bestiller dem fra alles-vegetarisch.de. Er du på ferie i London eller endel andre storbyer utenfor Norge, finner du dem til en råbillig pris der. Hamstre!!

Du kan også bruke Fry's chicken strips (Kinsarvik, endel Life- og Sunkost-butikker) eller Mock Chicken (asiatiske butikker). Fry's kan brukes rå, mock chicken er ikke så gode rå og bør marineres og stekes før bruk. 

Se også oppskriftene mine på Tullfisksalat og Veggesalat.
4 kommentarer:

 1. Oj, så spennende oppskrift! Minner bittelitt om Waldorfsalat, med eple, selleri og ananas - og det er jo bare kjempegodt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? :D Denne kan jo enkelt omgjøres til Waldorf, og egentlig til en hvilken som helst majonesbasert salat. Enkelt og godt. Mmmm!

   Slett
 2. Dette var bare helt FANTASTISK GODT! Og så jeg som var så skeptisk til sennep som brukes i veganese. Bare kutta ned litt på mengden veganese i salaten, og det ble nydelig! Gressløken bytta jeg ut med litt purreløk siden jeg er mer glad i det. Takk for oppskrift :D Mvh Eirin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre, Eirin! Purre er fantastisk, så takk for det tipset. Det skal jeg ha i neste gang. Mmmm!

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...