fredag 1. mai 2015

Gjesteblogger: vegetarburgere fra Veganmannen

Her kommer en kjempefin oppskrift på vegetarburgere fra Thomas, som står bak bloggen Veganmannen. Thomas er bare helt rå (og ikke bare fordi han lager de lekreste rå-kakene ever), og det hyggeligste mennesket man kan tenke seg. Han har vært i media flere ganger og frontet veganisme, blant annet på God morgen Norge, samt Kakekrigen. Her har han laget noen deilige burgere som jeg er helt sikker på vil falle i smak hos de aller fleste. God helg! :)


Vegetarburgere er ikke så vanskelig å lage som man kanskje tror. Man kan blande sammen det meste av grønnsaker, linser, bønner, sopp, krydder, urter osv. Smaken blir som regel alltid bra. Det som kan være en liten utfordring er å få burgerne til å holde seg sammen når de steker. Her kommer en veldig enkel oppskrift som lager gode burgere hver gang.

Ingredienser kan lett byttes ut med noe annet man liker, bare smak deg frem med krydder til du er fornøyd. Bland også inn nok mel og havregryn til du får en god konsistens å jobbe med.

Du trenger (til 6 burgere): 
 • 1 ss kverna linfrø med 2 ss varmt vann
 • 3 dl kikerter
 • 1/2 gul løk
 • 1/2 grønn paprika
 • 8 biter soltørket tomat
 • 1 ss soyasaus
 • 1/2 ts gurkemeie
 • 1 håndfull fersk koriander
 • Pepper
 • 5 ss mel
 • 2-3 ss små havregryn (kan bruke glutenfrie havregryn også, ellers er oppskriften glutenfri)

Begynn med å blande 1 ss kverna linfrø med 2 ss kokende vann. La dette stå til det blir en litt «limete» konsistens. Dette brukes for å binde sammen burgeren. Kverna linfrø kan kjøpes på flere butikker, blant annet mange ICA, Meny og Rema 1000 butikker. Det kan også kjøpes på de fleste helsekostbutikker. Hvis du ikke finner ferdig kverna, kan du kjøpe hele og kverne i kaffekvern om du har det.
Kok opp tørka kikerter, eller bruk ferdig kokte på boks. Skyll kikertene i litt vann og putt de i en food prosessor sammen med grovt hakket paprika, løk og soltørka tomater. Hvis du finner grillet soltørket tomat på glass på «innvandrer» butikker, så prøv veldig gjerne det. Det blir veldig godt. Putt i krydder. Kvern alt sammen et par minutter, smak deg frem med krydder til du er fornøyd.


Ta alt over i en bolle og tilsett mel og havregryn litt og litt. Bland godt sammen med en tresleiv til du er fornøyd med konsistensen. Form burgere og stek på litt over middels høy varme i noen minutter på hver side.
Andre gode bindemiddel man kan bruke i vegetarburgere er kokt potet, ris, potetmel og kikertmel.2 kommentarer:

 1. Ååå man må bare elske Thomas <3 Han er et av de beste menneskene jeg kjenner!

  SvarSlett
 2. Hei! Kom over denne oppskriften og tenkte å prøve den ut. Ville bare nevne at du har skrevet at om man bruker glutenfrie havregryn så vil burgerne være glutenfrie. Dette stemmer ikke da det står mel på ingrediensene! Gleder meg til å prøve :D God helg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...