søndag 29. mai 2016

Nye løsninger som hjelper deg å ta bedre vare på matenI følge organisasjonen Framtiden i Våre Hender (Link: http://www.framtiden.no/201509236836/aktuelt/mat/maten-vi-kaster-kan-mette-600.000.html, kaster norske husholdninger hvert år 231.000 tonn mat som kunne vært spist. Det vil med andre ord si at hver og en av oss kaster 46 kilo mat som kunne vært spist – hvert år. Og her snakker vi bare husholdninger. I tillegg til dette kommer matavfallet fra butikker og produsenter.

Det går med ufattelig store mengder vann, jordbruksarealer, arbeidskraft og kapital for å produsere maten på tallerkenen vår. For eksempel så står matkastingen til norske husholdninger for like store klimagassutslipp som 240.000 biler (!).

Derfor er det fint at det finnes flere løsninger der ute som faktisk har som formål å hjelpe deg og meg med å ta bedre vare på maten. Ta en titt på disse to nyhetene, og la deg inspirere.

  1. http://www.kjøleskapsguiden.com – Et organisert kjøleskap er penger spart, og barna kan nå hjelpe deg å huske på de matvarene som gjemmer seg bakerst. Derfor er Kjøleskapsguiden her - en enkel (og morsom!) guide som skal hjelpe deg med nettopp det.
  2. http://www.matwiki.org - Nå kan du få hjelp til å bruke opp matvarene du kaster mest av. For hva har gulrøtter, tacosaus og brød til felles egentlig?

Det er jo fint å kunne vise respekt for maten, og det som skal til for å produsere den. I tillegg til det er det garantert at du selv kommer til å tjene en del penger på å bruke opp maten du allerede har kjøpt. Vinn-vinn- situasjon, eller hva?
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...