Rask og god «hjemmelaget» konfekt

Snopesyk? Vil du servere noe godt som også ser fint og litt små-imponerende ut? Dette er gjort i en fei!

Du trenger bare en pakke marsipan, Odense sin rull er eggefri, både den vanlige lilla og den fiiine rosa med jordbærsmak. Du trenger også sjokolade, og da vil jeg anbefale Odense sin 55 % kakao, i 200-gramspakke. Den er faktisk uten melk, overraskende nok, og mengden er akkurat passe til en rull av den rosa jordbærmarsipanen + litt til.

Ta frem et stekebrett og kle det med bakepapir. Du kan selvsagt bruke et hvilket som helst underlag, men jeg pleier å bruke et stekebrett, enkelt og greit. Trill kuler av marsipanen og trykk dem litt flate, legg dem på stekebrettet.

Brekk sjokoladen i biter (jeg brekker den bare i leddene, det blir 4 store biter), og legg den i en skål. Ha den i mikroen i 2-3 minutter til den er smeltet, rør rundt og la den avkjøles til den ikke lenger er glovarm.

Ha en kule i sjokoladen og bruk en gaffel og evt. en skje til å trille kulen rundt nedi sjokoladen så den er helt dekket, ta den opp og rist av overflødig sjokolade, og legg den på stekeplaten. Fest evt. på en sølvkule, et hjerte, en valnøtt eller annet du liker. Når alle kulene er ferdig dyppet, sett brettet til avkjøling. Nå på denne tiden funker det fint ute på terrassen, sjokoladen er helt stivnet etter bare noen minutter.

Ha sjokoladene i en fin skål og imponer gjestene. 🙂

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.