Sjokoladepudding-iskrem

Jeg liker å lage hjemmelagde ispinner til ungene. Av en eller annen grunn klarer jeg ikke å spise dem selv, jeg får en litt sånn «barnemat-følelse» av dem, selv om de sikkert er veldig gode. Jeg kan godt drikke en smoothie, men fryser jeg den ned i ispinneformer klarer jeg ikke å spise den. Jeg er rar.

Men ungene elsker det! Og det er jo veldig kjekt å kunne servere hjemmelagde ispinner der man har full kontroll over innholdet og kan gjøre det så mye eller så lite sunt man bare vil ha det. 😀

Disse laget jeg i helgen, og de falt i god smak hos ungene:

Sett frem ispinneformer, jeg har kjøpt mine på Ikea, de har mange farger og de koster 19,- kroner.

Ta frem en bolle og ha oppi et beger Alpro soyasjokoladepudding og hell over litt soyamelk, gjerne med sjokoladesmak. Rør kraftig så puddingen løser seg opp, bruk evt. mikser men jeg gjorde det for hånd. Tilsett mer soyamelk, rundt 3 dl eller noe sånt, jeg bruker ikke mål. Hvis du bruker vanlig soyamelk kan du tilsette litt kakaopulver, eller evt. hakket mørk sjokolade. Her er det bare fantasien som setter grenser, faktisk. Man kan bruke vaniljepudding, vaniljesoyamelk, vanlig- eller vaniljesoyamelk og syltetøy eller moste bær, banan, alt man vil! Alpro-yoghurten kan man også fryse ned i disse, deilig yoghurtis til ungene.

Etter noen timer i fryseren (jeg vet ikke hvor mange, jeg lar dem oftest stå over natta) er de endelig ferdige og ungene kan kaste seg over dem:

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.