Grove tacopiroger

Jeg fant oppskrift på disse på Veganerliv.com, og endret litt på oppskriften. De kan jo varieres i det uendelige og er helt geniale når man er på farten eller som lunsj på jobb/skole. Jeg har ikke prøvd å fryse dem, men regner med det går helt fint, og da er det jo fantastisk greit å ha endel slike liggende i fryseren for lettvinte løsninger på travle dager.
Mine er laget litt grove, men man kan selvsagt bruke det melet man vil, i helger eller til fest er det sikkert godt med bare hvitt hvetemel, men disse grove var utrolig gode altså.

PIROGER

7 dl hvetemel (neste gang tror jeg jeg prøver med Fibra)
2 dl små havregryn
1 dl kruskakli
1 pakke tørrgjær
3-4 dl lunkent vann
1 ss salt
1 ss sukker (kan sikkert sløyfes)
4 ss EV olivenolje

Bland det tørre og ha i olje og vann til passe deig. Elt den godt, pakk bollen inn i en plastpose og la den heve på et lunt sted i minst 1 time.

I mens lager du fyllet:

1 pakke Santa Maria tacofyll
1/2 boks flådde, hakkede tomater + 2 dl vann til tacofyllet
1 stor finhakket løk
3-4 fedd raspet hvitløk
1 boks kidneybønner eller sorte bønner (jeg foretrekker kidney)
1 stor raspet gulrot
Krydder etter smak (jeg brukte kebabkrydder, salt, pepper og texaspepper)

Lag tacofyllet og tilsett resten av ingrediensene. La det putre i en 10 minutters tid.
Kle to stekebrett med bakepapir og sett ovnen på 200 grader. Ta ut deigen og del den i passende emner, jeg tar rett og slett bare og river av en bit i størrelse tennisball og klapper den litt flat på melet bakebord, og kjevler ut til en passende sirkel.
Legg på en klatt fyll og brett over. Trykk endene godt sammen og trykk en gaffel rundt. Jeg penslet pirogene med hvitløksolje fra Søstrene Grene og drysset med pizzaurter, men det er ikke noe must. Det blir veldig godt da, så pensle gjerne med en god olje og dryss med urter eller lignende før steking.

Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter. Det siste brettet mitt stod litt for lenge, så det nederste bildet av den ferdige pirogen viser altså en bittelitt for mye stekt (men god) pirog. Jeg skal få se om jeg får tatt bilde av en av de andre i morgen.

 

 

 

 

2 Comments

  1. Fin blogg 🙂 Legger deg til i blogglisten min 🙂

  2. Tusen takk, så hyggelig. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.