Kremete, fantastisk blomkålgryte

Denne oppskriften fant jeg på Veganmisjonen.no, har kun gjort noen små endringer. Det er noe av det beste jeg har smakt! Kryddenøtter-pastaen gjør gryten utrolig kremete og fantastisk på smak, jeg er imponert! Kommer til å lage dette mange ganger fremover, for dette var faktisk vanedannende. IKKE vær fristet til å sløyfe kanel og kardemomme, ikke engang om dere ikke liker det. Det smaker nemlig verken kanel eller kardemomme, men krydderblandingen sammen gir en helt uslåelig smak, tro meg! Og det MÅ være fersk ingefær, ikke tørket. Den er også gul og fin på farge, så dette er perfekt påskemat! 🙂

BLOMKÅLGRYTE

Kryddernøttepasta:
1,5 dl rå, usaltede cashewnøtter (det går med andre nøtter også, men jeg innbiller meg at cashew er best)
2 store ss fersk ingefær, raspet (jeg har alltid renset, fersk ingefær i fryseren, rasper fra frosset tilstand)
4 fedd hvitløk, raspet
1 ts gurkemeie
1/4 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1/2 ts chili, feks. tørkede chiliflak eller 1/ fersk finhakket rød chili

Sausen:
1 pakke Oatly vegansk fløte (2,5 dl)
1 dl vann
1 stor, finhakket løk
Salt og pepper
1/2 boks kikerter eller grønne erter
1 lite blomkålhode i små buketter, halvkokt

Ha nøttene i food processoren og kjør til mel. Tilsett alt krydderet og raspet hvitløk og kjør til alt er blandet. Ha i noen gode klunker solsikkeolje eller annen nøytral olje og kjør videre, til det er blitt en pasta. Jeg tror jeg måtte ha i 1 dl eller noe sånt.

Ha litt olje i en gryte og stek løken myk. Tilsett nøttemassen og fres litt. Ikke la det blir brent. Tilsett vann + fløte og la det putre i ca. 5 minutter. Ha i blomkål og kikerter/erter og la det koke i 5 minutter til.

Serveres med feks. kokt ris, hvitllksbaguetter, brød, salat, hva du selv ønsker. Jeg hadde fullkorn-penne til, men tror det er enda bedre med ris til, og kanskje litt mangochutney? Mmmm!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.