Myk og saftig eplekake

Denne eplekaken smaker veldig likt vanlig eplekake, bortsett fra at toppen er litt mer «crispy». For å få den mykere kan man kanskje dekke toppen med sølvfolie den første halvtimen eller noe. Den er i hvert fall veldig god og jeg har fått skryt av andre når jeg har servert den. På bildet har jeg helt over litt vegansk vaniljesaus fra Oatly, den er knallgod og smaker temmelig likt vanlig vaniljesaus. Kommer den rett fra kjøleskapet, er den nesten tykk som vaniljekrem.
Myk og saftig eplekake
Ingredienser:
 • 7,5 dl hvetemel
 • 3 dl sukker
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1,5 ts salt
 • 1 ts kanel
 • 2 dl olje
 • 2 dl soyamelk (blandet med 3 ts eddik -la stå i ca. 10 minutter og rør om, da skal melken ha tyknet endel)
 • 2ss maizena rørt ut i 1,5dl vann
 • Sukker og kanel til å strø oppå kaken
 • 4-5 litt syrlige epler, skrelt og skåret i skiver eller båter

 

Fremgangsmåte:
Mål opp det tørre og ha det over i en bakebolle. Tilsett så olje, melk/eddikblanding og maizenajevning. Rør sammen til en tykk røre. Fordel ca halvparten over i en rund stor form (ca. 26 cm) og ha eplene over. Legg resten av røra oppå i passende «klatter» og strø sukker og kanel over til slutt.

Stekes på 175 grader i 90 min. Om toppen ser ut til å svi seg, dekk kaken til med aluminiumsfolie de siste 20-30 minuttene.

Serveres med feks. Oatly vaniljesaus eller Tofuline iskrem.  

6 Comments

 1. Denne var populær hos gjestene mine! Jeg prøvde også tipset med å ha aluminiumfolie på toppen for å unngå at den blir for crispy, og det gikk veldig bra 🙂

 2. Så flott! Jeg synes den er veldig god, og neste gang skal jeg definitivt ha folie over så den blir mykere oppå. Og så tror jeg at jeg skal lage hjemmelaget vaniljeis på kokosmelk eller tofu og servere det til. 🙂

 3. Noen som har laget denne kaken glutenfri? 🤗

 4. Hei! Jeg stekte kaken i 75 min men den er fortsatt ikke stekt inni. Noen tips?

  • Hei Helene

   Beklager sent svar, hvordan gikk det med kaken? Den skal stekes i halvannen time så du sjekket nok litt for tidlig, men ellers kan det også hende ovnen din er tregere enn min, ovner er rare sånn, de varierer. Håper den ble bra til slutt. 🙂

   Cathrine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.