Rask hummus med soltørket tomat

Sulten, lyst på noe godt men ikke så mye pålegg i hus. Da lager man selv! Denne hummus-varianten er kjemperask å lage om man har food processor (noe enhver veganer burde ha, den gjør livet SÅ mye enklere). Full av proteiner, sunne fettsyrer og god smak. Nam!

HUMMUS

3-400 gram kokte kikerter (ca. en hermetikkboks, jeg bruker tørkede som jeg har kokt og frosset ned i porsjonsposer, mye billigere)
2-3 hvitløksfedd
2 store ss hakket soltørket tomat i olje, eller annen soltørket tomat etter smak
1 ss peanøttsmør eller Tahini (jeg bruker peanøttsmør, har sjelden Tahini i hus)
Kaldpresset olje (jeg bruker oliven) til passende konsistens

Ha alt unntatt oljen i en blender og kjør til det er en knudrete masse. Tilsett olje litt etter litt mens maskinen går. Hvis man synes det blir litt for sterk oljesmak, kan man ta halvparten olje og resten vann. Når konsistensen er slik man vil ha den (jeg liker den litt grov og ikke for løs), stopp maskinen og ha massen i en passende skål/beholder. Settes kjølig.

 

2 Comments

  1. Åh, jeg er så fascinert over bloggfrekvensen her! 😀 Kjempekult at det dukker opp flere veganblogger!! Gleder meg til å følge med her!

    Hilsen Therese, veganer på første året.

  2. Kjekt å høre, Therese! Enig i at det er kjempebra med flest mulig veganerblogger så folk kan se at det å være veganer ikke betyr at man ikke kan spise noe som helst og at man blir syk. Det virker som om folk flest tror det, dessverre.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.