Innbakt seitan-stek

Dette kan vel kalles festmiddag. Jeg hentet oppskriften herfra, men min stek ble ikke så løs i konsistensen som den på bildet der, min ble helt fast. Litt kjipern, men det smakte nå godt da. Jeg laget den heller ikke så fancy utenpå, men den ble nå helt grei på utseende allikevel. Fyll den gjerne også med sopp og kall den for Swellington (Seitan Wellington).

INNBAKT SEITAN

288 gram glutenmel
120 gram hvetemel, gjerne grovt (jeg brukte fint)
30 gram næringsgjær
1 ts tørket persille
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts sort pepper
2,5 dl grønnsaksbuljong (helst med biffsmak men det finnes vel ikke vegansk her)
1,2 dl olivenolje
60 ml soyasaus
3 ss tomatpuré
1 ss sennepspulver (feks. Colemans)
2 ts liquid smoke
1 pakke butterdeig (sjekk at den er vegansk)

Sett stekeovnen på 180 grader og kle en stekeplate med bakepapir.
Bland alt det tørre i en stor bolle og det våte i en annen. Hell det våte over det tørre og bland godt til en saftig deig. Elt med hendene. La deigen hvile i ca. 15-20 minutter.

Form deigen til en loff og legg den på stekeplaten. Stek midt i ovnen (utildekket) i ca. 35 minnutter. Ta den ut og la den avkjøles litt.

Kjevle ut butterdeigsplatene og kle hele loffen med dem. Du kan gjerne bruke den siste platen til å lage remser som du legger i flettemønster oppå loffen når den er dekket med butterdeig.
Stek videre i ca. 25 minutter, ta steken ut og sett den på et pent fat.

Serveres med ønsket tilbehør, feks. poteter, rosenkål, gulrøtter, tyttebær og en vegansk brun saus. Er også god som pålegg.

 

2 Comments

  1. Hum. Trodde jeg hadde kommentert her før 😛 Satt å tenkte på å lage noe fancy til middag på søndag. Siden det er en stund siden jeg lagde seitan steik. Så husket jeg denne oppskriften, så får se ann hvordan det blir neste søndag 🙂

  2. Hei Carita. Den er veldig god, men jeg fikk den ikke så saftig som i originaloppskriften. Prøv å steke den litt kortere (før du kler den med butterdeigen), og se om det hjelper. Jeg har også lest at seitan kan kokes i buljong, det må da vel bli enda mer saftig. Jeg skal prøve ut flere varianter fremover. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.