Chocolate upside down pudding cake

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

«Is it a cake? Is it pudding? It’s just good»!

Denne oppskriften er hentet fra favorittkokeboken min «How it all vegan». Jeg anbefaler på det sterkeste alle veganere å ha denne i bokhylla, altså. Det er Bibelen blandt veganske kokebøker!
Men la meg nå være ærlig, dette er ikke en PEN kake. Man serverer ikke denne i et bryllup. Men den er god.

Nå har jeg ikke for vane å ha engelske navn på rettene, men her synes jeg navnet var så treffende at jeg ikke vil oversette det. Kaken er absolutt god, men ikke blant mine favoritter. Mann og barn derimot, likte den veldig godt. Den er enkel å lage, og i grunnen ganske fascinerende. Les oppskriften, så skjønner du hva jeg mener. Enjoy. 🙂

CHOCOLATE UPSIDE DOWN PUDDING CAKE

115 gram hvetemel
1 ss bakepulver
25 gram kakaopulver
1/4 ts salt
90 gram sukker
115 gram smeltet vegansmør
125 ml soyamelk
1 ts vaniljesukker

SAUS:
150 gram sukker
25 gram kakaopulver
475 ml kokende vann

Sett ovnen på 180 grader.
Bland det tørre i en bolle. Tilsett soyamelk og smeltet smør og rør til en jevn røre. Ikke rør for mye.
Hell røren i en smurt/oljet liten ildfast form.
Bland sammen sukker og kakao til sausen. Dryss det jevnt over kakerøren og hell forsiktig det kokende vannet på toppen. Ikke bland! Som boken sier: «it will do its own thing in the oven».

 

Sett formen i ovnen og stek puddingkaken i 40 minutter. Jeg måtte steke den litt lenger, kanskje 50 minutter totalt. Den er ganske flytende inni når den tas ut, den skal altså være sånn. La den sette seg litt, jeg lot den stå og bli nesten helt kald. Sånn ser den ut når den kommer ut av ovnen:

«Scoop» ut skjeer av kaken og server med feks. iskrem. Jeg gjorde ikke det, men burde gjort det. Jeg tror denne hadde blitt enda bedre med iskrem til. Oppskrift på vegansk iskrem kommer fremover, jeg skal nemlig kjøpe meg en ismaskin nå i sommer og prøve ut MASSE oppskrifter på vegansk iskrem! Ellers får man jo kjøpt mange gode iskremer av soya og ris i butikkene.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.