Frisk og syrlig mango- og ananaskake (raw)

Denne kaken er altså en rå kake. Det vil si at den ikke skal stekes og at ingrediensene skal være naturlige og så lite bearbeidet som mulig. Stikkordet er null hvitt sukker og mel, ingen animalske ingredienser (noen bruker honning, men da er den ikke vegansk) og mye frisk frukt og/eller bær.
Jeg må dessverre innrømme at jeg er og blir en søtmoms. Jeg syntes altså kaken burde vært søtere. Bunnen var veldig god, og toppfyllet var fantastisk godt, jeg kunne spist bare det! Men «kremen» i midten var ikke særlig søt, og noen synes ikke den skal være det, men det synes altså jeg. Så neste gang vil jeg ha oppi litt agavesirup og vanilje. Eller kanskje litt Sukrinmelis, selv om kaken da ikke lenger er raw (går jeg ut fra?). Anyway, dette er en sunn kake som gjør godt for kropp og sjel. Enjoy!

FRISK OG SYRLIG KAKE MED ANANAS OG MANGO (ja, og appelsin og kokos, faktisk)

Bunn:
12-13 dadler uten stein, bløtlegges i et par timer
4 dl mandler, bløtlegges i et par timer
Ca. 1 dl vann, bruk vannet fra dadlene
1,5 ts rent vaniljepulver
Litt salt

Mangokremen:
3 dl rå cashewnøtter, bløtlegges i et par timer
1 stk stor, renset mango
1,5 dl vann
4 ss kokosolje (jeg bruker den uten smak, men det er selvsagt valgfritt)
I tillegg vil jeg som sagt tilsette en ss agavesirup og 1 ts vanilje neste gang, tenker jeg

Toppfyll med ananas og appelsin:
1/2 fersk ananas
Saften fra 1 stor appelsin, gjerne litt fruktkjøtt også
1,5 ts Fiberhusk (malte psylliumfrø)
5 ss agavesirup
En neve kokos til å strø over kaken, gjerne litt høvlet appelsinskall også

Bunnen: ha alt i en food processor og kjør det til en litt grov masse. Bre den utover i en papirkledd rund kakeform (min er på ca. 26 cm) og sett den i fryseren mens du lager fyllet.

Mangokrem: kjør cashewnøttene i food processoren sammen med vannet, det må kjøres en stund. Massen skal være så glatt som mulig. Tilsett resten av ingrediensene og hell det over kakebunnen. Sett kaken i fryseren igjen og la den stå til den er blitt litt stiv på toppen.

Toppfyllet: miks alt sammen i food processor til det er en glatt masse. Hell den over kaken og strø over litt kokosmasse. Sett kaken i fryseren igjen og la den stå der noen timer. La den tine litt før servering, men jeg synes den smaker best halvfrossen. Det er en smakssak, tenker jeg.

 

Økologiske appelsiner gir best smak.
Kaken er ferdig og klar til å settes i fryseren.
Slik ser den ut når den serveres. Pynt gjerne med annet enn bare kokos.

 

Sweet indulgence!

14 Comments

 1. wow 😀

 2. Mmm, ser deilig ut! 😀
  Du vet det at om man slutter med sukker tar det ikke lang tid før smaksløkene tilpasser seg og man trenger mindre søtsmak. 🙂 Nå synes jeg stort sett tradisjonelle søtsaker (med sukker) er alt for søte, til og med enkelte rå sjokolader blir for søte for meg. Bare sånn til opplysning. ;D

 3. Christina: jepp jeg vet det, jeg har opplevd det før. Skal ta meg sammen, hehe. Sukker er jo overhodet ikke bra. Skal eksperimentere mer med rå mat. Smaksløkene mine er i hvert fall veldig forandret etter at jeg ble veganer. Alt smaker mer, og jeg liker ting jeg ikke likte før.

 4. Samme her, egentlig litt rart hvor mye det forandrer seg. 🙂 Veldig lite av det jeg spiste før (sukker, kjøtt, egg, melk) frister lenger. Kjekt det da! 🙂

 5. Veldig kjekt. 😀 Det jeg savner mest er smør. Det å gi slipp på smør var ikke lett. Men må man så må man.

 6. Nam! Elsker rå mat

 7. Lagde denne i dag. Bra, rå kake 🙂

 8. Hvor lenge holder kaken seg? oppbevarer du den i kjøleskapet eller i fryseren?

 9. Jeg aner egentlig ikke hvor lenge den holder seg i kjøleskapet, men kanskje en ukes tid? Jeg synes det er best å skjære den i kakestykker og ha den i fryseren, så det bare er å ta opp de stykkene man trenger. Da holder den seg i evigheter. 🙂

 10. Jeg lager kaken til mammas 70års-bursdag i morra. Når det gjelder mangokremen lurer jeg på hva som skal gjøres med kokkosmassen, siden det står at den ikke skal blandes sammen med de andre ingrediensene. Skal den strøs over bunnen, altså under laget med mangokrem?

 11. Hei

  Jeg har blingset litt, kokosmassen skulle i kremen ja. Men jeg har laget den uten kokosmasse i mangokremen og syntes i grunnen det var bedre, så jeg har sløyfet det fra oppskriften nå. Det er godt med kokos også, men hakket bedre uten, synes jeg. 🙂 Lykke til med baksten!

  Cathrine

 12. Den smakte veldig godt. Var litt usikker på konsistensen. 4 timer etter at jeg tok den ut av fryseren var den delvis frossen, etter hvert begynte den å smelte og falt litt sammen. Men det var ikke et stort problem. Det bildet øverst, er det av den i frossen tilstand el? Når du lager det øverste laget er det da flytende når du heller det i kakeformen? Den ble flytende når jeg lagde den.

 13. Åh, min falt ikke sammen, jeg serverte den halvfrossen. Lot den stå i fryseren over natta og tok den ut ca. 15 minutter før servering, da gikk det an å skjære i den. Så på bildet er den halvfrossen. Det øverste laget har vel en slags purékonsistens, litt mer flytende enn fruktpuré.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.