Hjemmelaget mandelmelk

Jeg drikker ikke melk rent, det har jeg aldri gjort. Men jeg bruker det endel i matlaging og i smoothie, og en annen blogg satte meg på idéen om å lage min egen nøttemelk. Sunt og godt, og også rimelig om man får tak i billige mandler i løsvekt, for eksempel. Mandler kan fint fryses. Nøtter bør forresten oppbevares i kjøleskapet, det er det ikke alle som er klar over. Du trenger food processor og en finmasket sil, så har du den deiligste nøttemelk, laget på ditt eget kjøkken!

LETTLAGET MANDELMELK

2 dl mandler, legges i bløt over natten
2 ferske, store dadler uten stein
1 liter vann
Ørlite rent vaniljepulver

La mandlene ligge dekket med vann over natten. Hell av vannet og kjør alt i food processoren til det er veldig godt blandet. Legg en sil over en bolle og hell melken oppi. La den stå og renne nedi en stund, og fjern silen og «pulpet» som er igjen. Dette kan brukes i kaker, godteri osv.

 

Mandelmassen som er igjen etter siling kan brukes i kaker, muffins og lignende.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.