Lentil walnut burgers

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Jeg kom over en snutt på youtube med oppskrift på disse burgerne. Søk på «lentil walnut burgers» så finner dere den. De så veldig gode ut så jeg måtte jo prøve. I oppskriften skal det være hvetekim, men det har jeg ikke funnet noe sted så jeg brukte brødsmuler i stedet. Det skal også være 2 egg i røren, som alternativ brukte jeg No Egg tilsvarende 2 egg. Det gikk helt fint.

12 fedd hvitløk skal det også være i, jeg hadde bare 7 fedd igjen og brukte alle, men det kunne faktisk med fordel vært enda mer for de smakte ikke utpreget hvitløk. Burgerne fikk en fantastisk fin konsistens og ramlet ikke fra hverandre. Veldig enkle å forme til burgere. Og smaken da – TERNINGKAST 6!

OPPSKRIFTEN:

5 dl røde linser, hermetiske
2,5 dl ristede valnøtter
No Egg tilsvarende 2 egg (4 ss kaldt vann, 2 ts pulver, bland sammen i et lite glass)
1 ts oregano
2 ts spisskummen
2 ts sennep
10-12 hvitløksfedd, raspet
1 stor finhakket løk
3-4 dl hvetekim eller brødsmuler (begynn med 3 dl og tilsett mer etterhvert)
2 dl soyamelk
2 ss olivenolje
Litt salt og nykvernet pepper

Begynn med å steke valnøttene på papirkledd stekeplate i ovnen, 160 grader i ca. 10 minutter. La dem avkjøle litt og hakk dem smått.

 

Mos linsene i en bolle. Jeg bruker en potetmoser og går løs på linsene med den. Tilsett valnøttene og resten av ingrediensene etter tur. Er massen for løs, tilsett mer brødsmuler eller hvetekim. Er den for fast, tilsett litt mer soyamelk. Jeg har fått hjelp av en dypt konsentrert treåring til moseprossessen:

 

Lag baller av massen og form burgere ved å trykke dem forsiktig flate med hånda. Legg på bakepapir mens du varmer olje i en panne. Stek burgerne 3-4 minutter på hver side.

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.