Verdens beste sjokoladeis lager du selv!

Og den er vegansk, selvsagt. Denne smaker og kjennes omtrent ut som Tofuline sin sjokoladeis som du får kjøpt i butikken. Men den har en dypere og bedre sjokoladesmak, og ikke minst; du vet nøyaktig hva som er i den. Ikke noe hokus pokus, ingen tilsetningsstoffer, og skal du ha en iskrem som faktisk regelrett er sunn, bytter du bare ut sukkeret med naturlig søtning (feks. Sukrin eller Stevia). Jeg har ikke prøvd det selv, men har planer om å gjøre det i nærmeste fremtid. Sukrinmelis må jo være ypperlig? Da slipper man å risikere knasing i tennene også.

Jeg lager foreløpig is uten ismaskin, men i sommer skal jeg altså gå til innkjøp av en slik duppeditt, og da blir det enda flere oppskrift å finne her på bloggen. Isen blir knakende god uten maskin, men konsistensen blir enda bedre i en ismaskin, i tillegg til at man får is fortere (det er vel ikke å forakte?), og man slipper å røre i den.

SJOKOLADE-ISKREM

1 pakke tofu (silken style, jeg brukte Blue Dragon sin)
250 ml soyamelk
125 ml solsikkeolje eller annen smakløs olje
100 gram sukker eller melis
25 gram kakaopulver
1 ss vaniljesukker (eller mindre, men jeg forguder vanilje)
En liten klype Himalayasalt (kan nok sløyfes)

Kjør alt sammen i en food processor til en kremete, glatt masse. Du må nok stoppe maskinen underveis for å skrape røre ned fra sidene. Smak litt på røren og kjenn etter om den trengs å søtes mer, dette er jo veldig individuelt.

Hell massen i en isboks (jeg samler alltid på tomme isbokser til formål som dette og lignende) og sett i fryseren.

Ta den ut etter en halvtime og rør i den, og sett den tilbake i fryseren igjen. Når den er helt frossen, ta den ut og la den stå på benken i ca. 30 minutter til den har tint litt. Ha så hele isen i food processoren igjen og kjør til softis-konsistens.

Nå kan du velge å spise isen eller fryse den igjen med en gang. Den har altså en fantastisk god softis-konsistens nå, men den smelter fort så spis raskt!
Ha isen tilbake i isboksen og frys igjen til den er helt frossen. Før servering, la isen stå på benken i ca. 10 minutter så det er enklere å grave den ut.

14 Comments

 1. Nam! Høres herlig ut 🙂

 2. Hei! Nå ligger dette innlegget som dagens anbefaling på Lesernes VG, og jeg deler det muligens på Facebook også: http://www.facebook.com/lesernesvg Hilsen Magne og VG Nett.

 3. Hei Cathrine 🙂 Ser godt ut! Skal du på vegetarfestivalen?
  Mari

 4. utrolig bra, skrevet + du har fin blogg 🙂

 5. Dette er vel ikke iskrem. Det mangler jo fløte! Ingen krem uten fløte 😛

 6. Magne: tusen takk, dette var jo stas. 🙂

  Mari: kjekt å se deg her inne! Jeg har ikke anledning til å dra til Oslo nå dessverre, hadde det vært her i Stavangerområdet hadde jeg definitivt vært der. Hvis du skal dit håper jeg du får en flott tur med gode opplevelser!

  Johanne: tusen takk. 🙂

 7. Anonym: joda, krem kan brukes om så mangt det. 😀
  Jeg tenkte iskrem var mer dekkende for konsistensen siden den har fløteis-konsistens.

 8. Ser skikkelig digg ut! Stas at denne kom på lesernes VG – du fortjener litt oppmerksomhet 🙂

 9. Takk, kjære Kaja. Flott når veganske blogger kommer frem i lyset så flere får se hva det faktisk dreier seg om. 🙂

 10. Hvorfor bruke overpriset Himalayasalt som ikke har noen som helst egenskaper vanlig havsalt ikke har, og det til en brøkdel av prisen?

 11. Anonym: jeg kjøper det billig av min tante, derfor bruker jeg det. Men vanlig havsalt går jo fint an. 🙂

 12. Skjønnaste gutten.

 13. Jeg byttet ut soyamelken med det fete laget i vanlig kokosmelk, sukker/melis med sirup, og kakao med mørk, vegansk sjokolade. Anbefales :)!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.