Appelsinmarsipan med sjokoladetrekk

Ikke akkurat en oppskrift, og ikke akkurat hjemmelaget, men hey. Det er ganske greit å kunne diske opp med noe godt i løpet av få minutter når man er ekstremt fysen, og disse er rett og slett rålekre! Jeg kan tenke meg de er veldig gode (kanskje enda bedre?) med sitron i stedet for appelsin, så det skal jeg prøve neste gang!

OPPSKRIFT
En rull Odense lilla marsipan
1/2 stor appelsin
200 gram mørk, vegansk sjokolade

Press så mye saft du kan av appelsinen, og riv skallet. Ha det i en stor bolle, riv marsipanpølsen i småbiter og ha den også i bollen. Kna alt sammen til en smidig og klissete deig.
Kle et brett med bakepapir, lag små kuler eller lignende av marsipanmassen og sett dem på brettet. Sett brettet i fryseren i 20 minutter.
I mens smelter du sjokoladen, jeg bruker mikroen og det tar vel rundt 2 minutter. Rør litt i den og sett den til avkjøling, den trenger ikke å være kald men bør ikke være så mye varmere enn romtemperatur.

Ta ut brettet fra fryseren og dypp kulene i sjokoladen så de er godt dekket. Sett kulene tilbake på brettet og ha det i fryseren igjen, ca. 10 minutter.

Oppbevares i kjøleskapet.

One Comment

  1. Men bad mycket godsaker du har här 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.