Baconbiter av TVP

Jeg har lenge sagt at ingenting slår tofubacon. Jeg må nok pent trekke det tilbake, for disse er himmelske! Jeg synes fremdeles tofubaconet, laget på riktig måte med MYE næringsgjær, er bedre. Men disse er mer anvendelige, spesielt der bacon skal være en ingrediens og ikke en siderett. De holder i evigheter i tett boks i kjøleskapet og man kan drysse det over nær sagt hva som helst. I helgen laget jeg pizza hos min mor, og drysset over en god mengde av dette «baconet» og alle syntes det var helt fantastisk! Jeg bruker det også på smørbrød, sammen med kremost av soya. Nydelig altså, dette må dere prøve!

 

 

OPPSKRIFT
3 ss liquid smoke
225 ml vann
120 gram TVP-granulat
1/2 ts salt
3-4 ss næringsgjær
2 ss soyasaus
Olje til steking (bruk en god del)
Ha liquid smoke i et målebeger og mål opp vann til du har 235 ml totalt. Kok opp vannet, tilsett salt, næringsgjær, og soyasaus, og bland det med TVP, legg på lokk og la det stå i 10 minutter.

Ta det over i en varm stekepanne med olje og stek det mens du rører ofte. Det skal bli så sprøtt som mulig uten å bli brent. Jeg stekte i 3 omganger, litt om gangen, så det ikke ble for mye bacon i pannen på én gang. Jo mer olje, jo sprøere og bedre blir baconet.

Ha det i en tett boks når det er avkjølt, og sett i kjøleskapet. Holder seg fint i minst en uke, sannsynligvis endel lenger.

Bruksmulighetene er mange. Pizza, pannekaker, smørbrød, i sauser og gratenger, ja alt mulig. Kjempegodt på smak!

 

12 Comments

 1. Går det an å bruke 100 gram tvp? Blir litt teit å la 4 gram igjen i pakken.

 2. Hehe, det går nok helt fint ja. Jeg har store pakker, så jeg måler opp 96 gram, men hadde jeg hatt en pakke på 100 gram hadde jeg definitivt brukt hele. Du trenger nok ikke å gjøre noe med vannmengden heller, det er bare 4 gram så det merkes nok knapt. 🙂

 3. Hvor kjøper man dette, og hvordan er næringsinnholdet i det?

 4. Hei Lily.

  Jeg kjøper det (som nesten alt annet) på http://www.iherb.com. Det kan kjøpes i noen norske helsekostbutikker også, men det er ufyselig dyrt! Jeg tror jeg så en liten pakke (100 gram?) i en Lifebutikk til godt over 100 kroner. De posene jeg kjøper på iHerb er på nesten 300 gram og koster 2,52 dollar, altså rundt 15 kroner!

  Her er direktelink til den jeg bruker:

  http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-TVP-Textured-Vegetable-Protein-Gluten-Free-10-oz-283-g/9508?at=0

  Jeg anbefaler virkelig alle å benytte seg av denne nettbutikken, altså. Alt er utrolig billig, og frakten er billig.

  Har du ikke bestilt der før, kan du benytte denne koden når du skal betale, for å få 5 dollar i avslag (da kan du bestille to pakker ekstra gratis, eller noe annet, de har masse kjekt der inne):

  USO359

 5. Tror du det kan fryses?

 6. Beklager sent svar, jeg så ikke denne før nå.
  Jeg tror det kan fryses ja, men jeg har ikke prøvd så jeg kan ikke garantere det. Men sleng feks. en liten håndfull i fryseren over natta og test? 🙂

 7. Hvilken liquid smoke bruker du og hvor bestiller du det fra? Fant Colgin liquid smoke, men de skal ha så mye for shipping :/

 8. Dette skal jeg prøve 🙂 Nå som høsten har kommet, og vinteren nærmer seg så vil behovet for varm mat melde seg. Så da er det kjekt å få noen tips 🙂

 9. Denne var PERFEKT 😀

 10. Er det næringsgjæren som får det til å skumme så voldsomt under steking eller er det jeg som gjør noe feil? Godt ble det i alle fall 🙂

 11. Selv om dette er en 3 år gammel bloggpost håper jeg at du har anledning til å svare.

  Jeg er ingen veggis, men jeg har lite positivt å si om kjøttindustrien (jeg spiser mer enn gjerne kjøtt, men ikke kjøtt som er produsert bare for kjøttets skyld. Elg er for eksempel ikke noe problem for meg å spise). Jeg liker at din blogg er pragmatisk.

  Jeg sliter imidlertid med å få til TVP på en skikkelig måte. Det blir ofte bare suppe. Jeg har smakt god TVP (med tacokrydder), men jeg klarer ikke å få det til skikkelig selv om jeg har prøvd "alt".

  Kan du gi noen tips som er helt "basic", og nærmest på nivå med forklaring om at man må ta av plasten… 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.