Fiskefileter av tofu

Disse har jeg snust på i evigheter men har liksom aldri fått kommet igang med å lage dem, ikke før i dag. Yaiks de var gode! Noriark både lukter og smaker fisk, så de er ypperlige å smakssette tofufileter med om man vil ha en «fishy» smak. Tofufiletene hadde konsistens som tynne kyllingnuggets, så jeg ser flere muligheter her fremover.

OPPSKRIFT

1 pakke fast tofu (ikke silken), veldig viktig at den har mest mulig fast konsistens

Tørt:
2-3 dl brødsmuler/griljérmel (egentlig halvt om halvt med brødsmuler og Panko men det finner jeg ikke)
2 ss hvetemel
3-4 ts knuste noriflak (selges i alle butikker men du må knuse dem selv, bruk food processoren)
1 ss Old Bay seasoning (jeg fant ikke det, brukte Black Boy fiskekrydder)
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
Litt salt og pepper

Vått:
4 ss eddik, feks. eplecidereddik
1 ts brunt sukker (eller vanlig, jeg liker best brunt)
1-2 ts knuste noriflak
Litt mer fiskekrydder, salt og pepper

Blandes det tørre og det våte i to forskjellige skåler.

Klem ut så mye vann som mulig av tofuen. Det beste er om du fryser den ned og tiner den opp før bruk (ikke glem å klemme ut vannet), for da får den enda bedre og fastere konsistens. Jeg slenger alltid tofuen jeg kjøper rett i fryseren. Skjær tofuen i skiver, ikke for tynne.

 

 

Ha tofuen i marinaden, du trenger ikke å la dem ligge oppi, bare dypp dem et par ganger nedi. Legg dem så i mel- og brødblandingen og la dem få et godt lag med dette på seg. Spray hver filet med litt bakespray/olje og legg dem på et papirkledd stekebrett.

Stek dem på 225 grader i ca. 20 minutter. Server dem i burgerbrød med ønsket tilbehør, eller med pommes frites eller hva enn dere liker. Kjempegode!

 

 

3 Comments

  1. Hei! Er fiskekrydderet du bruker vegansk? Hvilket merke bruker du? Takk for inspirerende blogg!:))

  2. Hei Vanessa:

    Som det står i oppskriften, så er merket "Black Boy" og heter "fiskekrydder". Det er vegansk ja, jeg rører ikke noe animalsk. 🙂
    Tusen takk for skryt! Jeg kan virkelig anbefale disse. Tror de blir enda bedre med knust kelp utenpå også, det må jeg få bestilt.

    Cathrine

  3. Så morsomt, dette tror jeg neste jeg må prøve en dag 😀 Ikke at jeg noensinne har vært glad i fisk, men det er vel greit med litt variasjon i kosten, hehe

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.