Hjemmelagde veganske pølser

Og jeg stjeler av Mari igjen. Men hvordan kan man la være når hun legger ut så mye godt? Jeg gir henne i hvert fall all kred!

Denne gangen handler det om pølser. Jeg har smakt ganske mange forskjellige typer. Noen er gode, noen er mindre gode. Noen er direkte ufyselige. Min favoritt til nå har vært Bratwurst av et merke jeg ikke husker på stående fot, men de er digre, hvite og ganske dyre. Men altså de beste på norsk marked av det jeg har smakt til nå. Jeg gjentar – til nå! Helt til jeg oppdaget kjære Maris hjemmelagde pølser. De har samme konsistens som Bratwurst, nei enda bedre konsistens faktisk. Og smaken er knallgod. De holder veldig godt sammen, ja like godt som ekte kjøttpølser, så de kan grilles og stekes og you name it. Nå er sommerens grillkos reddet, om man ser bort fra at det sannsynligvis ikke blir noe særlig til grilling pga. øsepøseregn hele sommeren uansett.

Forresten, jeg oppdaget nå nettopp at jeg har hatt 1 dl for mye hvite bønner i massen, men det ble såpass godt at jeg tror jeg beholder den mengden.

OPPSKRIFT

2 dl kokte, hvite bønner (selges billig i kartonger på Ica, bla)
2-3 hvitløksfedd
1/2 rød chili uten frø
2 dl grønnsakskraft
2 ss soyasaus
1 ss olje
3 dl glutenmel
3-4 ss næringsgjær
1 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
1 ts fennikelfrø
Litt salt og pepper

Ha utvannede bønner, chili og hvitløk i food processoren (du trenger ikke å hakke opp grønnsakene, bare rense dem). Kjør den noen runder. Tilsett grønnsaksbuljongen og kjør videre til alt er en flytende masse.

Tilsett resten av ingrediensene og glutenmelet til sist. La maskinen gå til det er en seig masse som du kan forme med fingrene. Det går fort altså, skal egentlig bare blandes.

Rull pølser av deigen og legg på et stykke sølvpapir, ett for hver pølse. Jeg fikk ca. 6 pølser av deigen, det spørs hvor store du vil ha dem. Mine ble ganske store, altså.

Rull sammen og sørg for at pakken er tett. Gjør dette med alle pølsene.

Kok opp vann i en stor kjele, med rist oppi. Pølsene skal dampe, ikke koke, så vannet må ikke gå over risten. Bruk evt en dampkoker om du har. Legg pølsene nedi, sett på lokk og la dem dampe i 40 minutter. Sørg for å etterfylle med vann så det ikke koker tørt.

Pølsene blir definitivt best om man steker eller griller dem før man spiser.

 

10 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.