Hjemmelaget jordbæris i ismaskin

Jeg har kjøpt meg ismaskin, den er genial! Isen får perfekt konsistens på kort tid, og man kan jo mikse alt mulig oppi der! Jeg hadde en kurv jordbær i kjøleskapet, og fikk plutselig akutt behov for jordbæris, sikkert pga. det manglende sommerværet vi har her. Da må man skape sommeren selv.

Utrolig enkelt å lage, og så vanvittig godt!

Iskremen på bildet under her kommer rett fra ismaskinen, så man trenger ikke å sette bollen i fryseren etterpå for å få isen fast nok. Men den smelter fort da, så hvis du har tid så er det litt bedre å faktisk ha den i fryseren i 20-30 minutter først.

NB: iskjeksen er ikke vegansk, så den spiste jeg ikke selv.

OPPSKRIFT

1 kurv jordbær, renset
3 dl soyamelk, gjerne med vanilje
1 pakke GoGreen visp (havrekremfløte)
0,5 – 1 dl melis
Litt vaniljesukker om man vil

Ha alt i food processoren og kjør til en fin masse.

 

 

Ferdig iskrem! Ca. halvparten er allerede fortært, altså.

Sett massen i kjøleskapet i ca. 1 time så den er HELT kald.
Ta ismaskin-bollen ut av fryseren rett før bruk, og hell ismassen oppi mens maskinen går. IKKE hell massen oppi før du har skrudd på maskinen, da vil massen fryse fast og vispen går ikke rundt.

Kjør til ønsket konsistens. Hos meg tok det ca. 30 minutter. Server med én gang eller sett bollen i fryseren i en halvtimes tid.

Her er ismaskinen min, den er fra Europris og koster bare 199,- kroner, men er bedre enn de fleste ismaskiner jeg har prøvd.

4 Comments

  1. Å, jeg har så lyst på iskremmaskin, men vegrer meg litt fordi jeg allerede har en del kjøkkenutstyr fra før. Men kjenner jeg meg selv rett, så ender jeg nok opp med en… Hva slags kjeks er det du bruker?

  2. Vet du hva, Kaja, det som er så genialt med en ismaskin (og i hvert fall en som er like liten og smekker som denne) er at hele bollen skal stå i fryseren hele tiden. Vel, det er jo ikke så praktisk om man ikke har stor fryser da, men jeg har dypfryser og der står den alltid. Dermed der det kun lokket med motoren du skal stable et sted, det tar nesten ingen plass! Og den koster bare 199,- på Europris, beste kjøpet jeg har gjort!

    Som det står under bildet av isen øverst, så er kjeksen ikke vegansk. Min mann kjøpte en pakke iskjeks men leste ikke bakpå esken så jeg så det ikke før han kom hjem. Men han spiste kjeksen, han er jo ikke veganer (enda!), så tok jeg min porsjon i en skål. Jeg har ikke funnet veganske iskjeks noe sted, så om noen ser slike så hyl ut. 🙂

  3. Eg tenke som så at det går jo an å laga krumkake-iskjeks?? Men då må du jo ha krumkakejern…

  4. Tror jeg må skaffe meg en slik kjøkkenmaskin, er ikke lett å få tak i vegansk is her.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.