Lemon New York Cheesecake

Ord kan ikke beskrive hvor lik denne kaken er originalen, bortsett fra at den smaker sitron da. Jeg var skeptisk, meget skeptisk, til at en kake med soyakremost og tofu (!) kunne smake som ordentlig ostekake, så forventningene mine var ikke akkurat de største da jeg nølende tok den første biten. Kaken veldig god ut, men smakte den godt?
Vel, både jeg og kveldens gjester hjemme hos meg kan anbefale den 100 %! Alle var overrasket over hvor likt den smakte helt vanlig (stekt) ostekake. Frisk og god, utrolig god. Jeg er helt himmelfallen. Denne må dere prøve, og serverer dere den til intetanende ikke-veganere, kommer de ikke til å kjenne forskjell. Jeg lover!

OPPSKRIFT

1/2 pakke Digestivekjeks
Ca. 50 gram mykt vegansk margarin, feks. Nutana

Kjør kjeksen til smuler i food processor. Tilsett margarin og kjør videre. Tilsett litt mer margarin om deigen er for løs. Kle en rund kakeform, ca. 22-24 cm, med bakepapir i bunnen og ha kjeksmassen oppi. Trykk den godt ned i formen og litt oppover sidene. Sett den i kjøleskapet til avkjøling mens du lager osterøren.

FYLL:

2 pakker Tofutti kremost naturell (jeg misforstod og brukte 1 pakke men det funket fint det og. Neste gang bruker jeg imidlertid 2, det går altså helt fint med 1 pakke men ville absolutt brukt 2).
1 pakke silken tofu, avrent
2,5 dl sukker
2 ss maizenna (ikke instant)
5 ss friskpresset sitronsaft
Skall av 2 økologiske sitroner

Sett ovnen på 180 grader før du begynner. Se og les på bildene for instruksjoner:

Sitronene bør være økologiske siden man bruker skallet.

 

En god gammeldags sitrusresse funker fint.

 

Press ut så mye juice som mulig og sil den.

 

Nypresset sitronsaft, silt fri for steiner og fruktkjøtt.

 

Riv skallet på sitronene og ha det i food processoren sammen med det andre

 

 

Kjør alt til en glatt masse.
Kaken skal stekes i 40-45 minutter. Avkjøl helt i formen.

 

Når kaken er avkjølt, sett den i kjøleskapet i minst 4-5 timer, helst over natta. Legg den på et fint fat og server med frisk frukt eller bær, evt. en god bærsaus.

13 Comments

 1. Oi, dette må jeg lage til helgen kjenner jeg! Ser kjempegodt ut!

 2. Wow, dette så smakfullt og lekkert ut! Nam nam 😀

 3. Yum! Ostekake, må få laget det snart 🙂

 4. Den er latterlig enkel å lage, jeg kommer til å lage den veldig ofte fremover. Litt dyr da, siden det (egentlig) skal være 2 bokser kremost i den, det er 100 kroner bare i ost, men det er VERDT DET!

 5. tusen takk for at du deler oppskriftene med oss. elsker bloggen din!! gleder meg til å følge bloggen din videre.

 6. Tusen takk for det, så hyggelig. 🙂

 7. Jeg har smakt sånn før en gang og syns det var kjempegodt, jeg liker den ostegreia sammen med sitronsmaken. Men veganostekake med blåbær syns jeg var litt ekkelt.

 8. Må bare si at jeg lagde denne og at den ble veldig vellykket! Gjorde en liten endring med bunnen, nemlig at jeg hadde oppi noen skjeer kakaopulver og brunt sukker sånn at den fikk en fyldig sjikoladesmak ved siden av det syrlige fyllet. Nydelig!

 9. Så kult, Kaja! Det må jeg prøve en gang. Jeg laget en ostekake med sjokolade en gang (før jeg ble veganer) og da hadde jeg en plate smeltet kokesjokolade i fyllet, det er sikkert også utrolig godt i denne. Eller å marmorere den med kirsebærmos eller noe. 🙂

 10. Hvor mye er en pakke Silken tofu egentlig? Har bare funnet tofu på krukker her i Mo i Rana…

 11. Hei Maja

  En vanlig pakke tofu er ca. 300-350 gram. Jeg har også sett de på glass, de er hinsides dyre?! 70-80,- kroner for et glass der jeg har funnet dem. En vanlig pakke koster rundt 25 kroner, eller enda mindre på asiatiske butikker/innvandrerbutikker. Du har ikke en slik i nærheten? Har dere Meny-butikk? De kan ta inn en tofu som heter Softline, den er også fin å bruke til feks. tofubacon, da den er ganske fast og kan skjæres i skiver. Jeg bruker denne til desserter, om jeg ikke får tak i silken tofu på asiabutikken her hos oss:

  http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/363546_Blue_Dragon_Tofu__Firm_Silken_Style__349g.html

 12. Jo, vi har en innvandrerbutikk som heter 1001 natt, men der hadde de bare tofu på boks. Så jeg har faktisk en slik en stående, men det sto ingenting om det var silken eller ikke. Meny er også rett på siden av meg, og har vært å tittet litt der, men ikke funnet no tofu (så der produktene fra blue dragon holder til).. Det er litt kjedelig siden jeg har svært lyst til å lære meg å lage det :/ Takk for sideanvisningen forresten!

 13. Du har ikke helsekostbutikk i nærheten da? De er dyyyre, men du får i hvert fall tak i det, og det er ikke dyrere enn tofu på krukke. Meny kan nok ta inn den tofuen om du spør, de har den jo på de fleste andre Meny-butikker. Fortell dem det og spør om de kan ta det inn. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.