Muffins så ikkje e muffins

Hehe, jeg måtte jo bare beholde den knall overskriften Sine hadde på disse i sin blogg. Jeg fikk lov av henne å ha den her også, for fy steike disse var gode!
Jeg fikk altfor mye bringebærpuré men den var knallgod så resten står i kjøleskapet i påvente av å bli brukt til hjemmelaget is eller noe annet godt. Jeg hadde også litt for mye sjokolade over, men mannen min ble helt himmelfallen og rett og slett litt sur på meg (siden han passer vekta). Han elsket disse! Neste gang lager jeg dem i små muffinsformer, for de ble litt vel store altså, men hey.

OPPSKRIFT

2 dl blandede nøtter (eller samme sort, your choice). Jeg brukte en blanding av alt mulig.
Et par ss Agavesirup
En liten dæsj salt
Litt vaniljepulver

Kjør nøtter, salt og vanilje til mel. Tilsett litt og litt sirup mens maskinen går til det samler seg til en deig som kan lages til en ball. Jeg tror jeg brukte 2-3 ss.

Legg en passe ball i hver muffinsform (bruk silikonformer eller doble papirformer) og trykk den ut så den dekker bunnen. Jeg må bare si at denne nøttemassen er fantastisk, den smaker veldig marsipanaktig og søtt, og er noe av det beste jeg har smakt. Til jul blir det denne oppskriften jeg skal bruke til marsipan, faktisk!

Sett formene til avkjøling mens du lager bringebærpuréen.

Ha 200 gram tinte bringebær (eller 3-4 dl ferske) i food processoren sammen med 6 dadler uten stein. Kjør til puré. Legg puréen med skje over nøttebunnen og sett til avkjøling igjen.

Og så blir hu mor tatt bilde av av sin kjære 8-årige datter og medhjelper. Mor in action!

Nå skal du lage topplokket som jo er av deilig, mørk sjokolade. Rå kakao er nok best, jeg bruker kun det nå. Det får du kjøpt her til en nesten sinnsvakt billig penge i forhold til i dette dyre landet. Tror det er 1/3 av prisen?

Anyway, du trenger:
2 dl smakløs kokosolje, smeltet (jeg bruker brun Cocosa og nå om sommeren ER den smeltet uansett)
1,5 dl rått kakaopulver (eller vanlig om du ikke har rått)
0,5 dl Agavesirup

Kjør alt i food processoren til det er godt blandet. Hell det over i formene og la det stivne i kjøleskapet i et par timer, til det er helt stivt. Enjoy!

 

 

2 Comments

  1. Oh man de såg gode ud! Eg har spist opp alle mine… Takk for kakao linken, eg ser eg kan spara ein del pengar der ja 🙂

  2. Å, hallo der! Disse så helt himmelske ut, må ha! 😀 😀 *savne kjøkkenet sitt*

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.