Pommes frites av søtpoteter

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Vegetarbloggen gjorde meg oppmerksom på at hey, deilige oransje søtpoteter egner seg da like godt til pommes frites som det den ordinære, hvite naboen gjør? Sånt må man jo prøve, særlig når man sitter en tirsdagskveld og er fysen som fy men ikke vil ha noe direkte usunt i skrotten.

Dette var saker! Glem vanlig pommes frites, enda så godt det kan være til tider, særlig når man har PMS eller er generelt sur (eller på sydentur uten annet å spise fordi veganere dessverre ikke er den overlegne rase enda, men da er det jo egentlig ikke godt lenger etter et par dager). Søtpoteter er mye bedre, MYE bedre. Og hvilke unger kommer ikke til å DIGGE den sterke oransje fargen på pommes fritesen og ikke minst den søte smaken? Potet-snop! Men det er mektig pga. søtsmaken, jeg orker ikke så voldsomt mye av dette.

OPPSKRIFT

Oppskrift og oppskrift … Du gjør ikke så mye annet enn å kutte en stor, skrelt søtpotet (beregn ca. 1/2 stor søtpotet per person) i staver, legge stavene på en papirkledd stekeplate, helle litt olje, salt, pepper og kajennepepper over dem og vende dem rundt på brettet med en skje, sette brettet inn i stekeovnen på 220 grader og la dem stå der i et kvarter. Så tar du brettet ut, vender godt på dem igjen og lar dem steke i 5 minutter til før du skrur grillen på fullt og lar dem stå til de begynner å bli heftig brune.

Serveres med hvitløksveganese, noe jeg kjenner jeg definitivt skulle hatt i kveld! Eventuelt alle barnas favoritt – ketchup.

3 Comments

  1. Disse kan anbefales på det sterkeste! På de fleste veggisplasser i England som serverer burger, er disse om ikke obligatorisk tilbehør i alle fall et valg for tilbehør.
    -Mari

  2. Oj er de? Det må jeg huske å se etter på menyen om jeg er i de trakter en gang. Jeg skal til Polen (Gdansk) før jul en gang, skal se om de kanskje har dem der også. 🙂

  3. Dette skal jeg teste ut i dag 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.