Raw banan-iskrem i flere varianter

Dette er blitt en stor favoritt her i huset. Treåringen forguder den. Den er utrolig enkel å lage, og sunn i tillegg. Det er jo selvsagt en fordel å like banan, da den jo smaker banan, men jeg har hørt at folk som ikke liker banan noe særlig, elsker denne iskremen allikevel. Kanskje fordi iskremen gir en slags følelse av at man spiser softis? Ja, for konsistensen er faktisk omtrent som softis. Og tilsetter man vanilje og/eller andre smaker, smaker det jo akkurat det man vil at det skal smake, egentlig. Prøv!

Husk at smaken på isen kan varierer akkurat etter det du selv liker. Ren bananis er knallgodt, men annen frukt eller bær er sikkert også nydelig! Bringebær, blåbær, mango, kiwi, jordbær … Bruk det du vil, men bruk frossen frukt/bær, ellers vil jo ikke konsistensen bli som iskrem.

OPPSKRIFT
2 store bananer per person (skrell dem, del dem i 3-4 biter og frys dem)
Litt kaldt vann om det trengs

Det er alt! Vel, om du skal ha en annen smak på isen, tilsetter du litt vaniljepulver og kakaopulver også, husk bare å bruke ren, malt vamilje og rått kakaopulver, ellers blir isen ikke raw. Men what the heck, den er god uansett, dog ørlite mindre sunn.

Ja, fremgangsmåte er jo greit å vite: putt bananene i food processoren og pulse den til bananene er helt opphakket (skal du ha i annen frossen frukt/bær, tilsetter du dette også nå). Så har du i smakstilsetning om du vil, og kjører til en så glatt masse som mulig. Tilsett ørlite vann om gangen mens maskinen går, så du får en softis-masse. Tar du i for mye vann er du ille ute, så ta ørlite om gangen.

That’s it. Server og nyt!

Jordbær
Med sjokolade (rått kakaopulver)
Bringebær (en stor neve frosne bringebær)
Ren bananis uten tilsetning, nydelig!

2 Comments

  1. Gjestene ble imponerte når jeg lagde denne på en-to-tre. De gikk tilogmed med på å kalle det iskrem, selv om den ikke har melk eller saft i seg 🙂
    Senere har jeg lagd den til frokost med mandler og hampfrø en dag :O

  2. Nam nam 🙂 Enkelt og kjempe digg.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.