Really meaty burger – veggisburger for kjøttetere

«If there where an Atkins diet for vegans, this would definitely be on the menu». Jeg skjønner hva forfatteren av kokeboken «The best veggis burgers on the planet» mener, for denne burgeren både ser ut som og føles som en ordentlig kjøttburger. Noen veganere og vegetarianere synes ikke noe om det, de føler de spiser kjøtt. Jeg, derimot, skal innrømme at jeg liker kjøtt og savner en ordentlig burger i stedet for alle grønnsaks- og bønneburgerne (som også er gode).

Dette er definitivt den beste, BESTE hjemmelagde vegetarburgeren jeg har smakt til nå. Det skal egentlig være seitan-biter i burgeren, men det droppet jeg både fordi jeg ikke gadd å lage det, og fordi jeg egentlig ikke synes seitan er så fantastisk godt. Biter av facon (juksebacon) kan det imidlertid hende jeg prøver å ha i neste gang. Evt. lager tynne skiver av facon og legger oppå burgeren ved servering. Vegansk ost gjør også underverker, samt hjemmelaget (veldig enkel) veganese med hvitløk, som det kommer oppskrift på om litt.

Really meaty burger - veggisburger for kjøttetere
Really meaty burger – veggisburger for kjøttetere

INGREDIENSER (4-5 burgere)

 • 100 gram TVP-granulat (kjøpes billig på iHerb, et par dollar for en stor pose)
 • 60 ml soyasaus
 • 2 dl buljong (jeg bruker vegansk oksebuljong fra iHerb)
 • 1 dl buljong til å spe deigen med til slutt
 • 75 gram glutenmel
 • 30 gram næringsgjær
 • 1 ss løkpulver
 • 1 ss hvitløkspulver
 • Pepper
 • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
Kok opp 2 dl buljong og hell det over TVP-granulatet. Ha i soyasaus. Rør godt, dekk med lokk og la det stå i ca. 10 minutter. La den avkjøles så du kan bearbeide den med hendene.

I en stor bolle blander du glutenmel, Bjäst og krydder. Ha i soyaprotein og bland og kna til en jevn deig. Tilsett litt og litt buljong til deigen har fin konsistens.

Legg et bakepapir på kjøkkenbenken. Ta en neve av deigen og form til en fast ball i hendene. Størrelsen bestemmer du selv. Legg ballen på bakepapiret og trykk den flat med håndflaten. Gjør det samme med resten av deigen. Stek burgerne i olje i 3-4 minutter på hver side.

Server i godt rundstykke eller hamburgerbrød, med hjemmelaget hvitløksveganese, god sennep, ketchup, løk, veganost og annet du liker.

8 Comments

 1. Har du laga brønå sjøl og??

 2. Nei ikke disse, det er Coop sine halvstekte rundstykker i pose. Veldig gode. 🙂

 3. Jeg må si meg helt enig med deg, dette ER den BESTE veggisburgeren! Nam nam nam 😀

 4. åh, obs obs. eg gjorde feil, og knadde ikkje TVPen før eg kasta oppi glutenmelet. veldig mye smuler.

 5. Har lyst til å prøve denne oppskriften i dag, men har ikke glutenmel. Kan jeg erstatte glutenmel med noe annet?

 6. Hei Anonym. Nei, glutenmelet er vel det mest essensielle i hele oppskriften, så det kan man dessverre ikke bytte ut. Da vil jeg heller anbefale disse burgerne, som er mine absolutte favorittburgere for tiden:

  https://www.veganeren.com/2012/11/indiske-burgere-ala-adele.html

  Hilsen Cathrine

 7. Endelig fant jeg den perfekte burgeren å servere til kjøttetende gjester:) kjempegod:)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.