Sjokoladekake på 5 minutter!

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Denne er farlig. Nå er nemlig digg sjokoladekake aldri mer enn 5 minutter unna! Faktisk enda mindre om du er en racer på kjøkkenet og har det meste klart. Du smeller sammen røren på kanskje et minutt, og den skal steke i mikroen i maks 2 minutter. Her må du nesten bare prøve deg frem, for det er forskjell på mikrobølgeovner. Heller stek den for lite enn for mye, den kan fort bli tørr. Jeg synes det er ekstra godt å drysse over hakket sjokolade før steking, og ha en klatt havrekrem eller soyaiskrem oppå ved servering, men det er ikke alltid jeg gidder det. Den er veldig god plain også.

Kaken blir ikke akkurat nydelig på utseende, det spruter litt oppover koppen under steking og sånt, så dette er jo mer «hjemme alene og kose seg»-mat enn «serveres i kongelig bryllup»-mat.

OPPSKRIFT
4ss hvetemel
4 ss sukker
2 ss kakaopulver
1 No Egg (følg pakkens instruksjoner)
3 ss vegansk melk
3 ss nøytral olje
Litt vanilje
Litt salt
Nøtter, hakket sjokolade, sjokoladesaus etc. etter smak

Bland alt sammen i en stor kopp. Jeg blander egentlig alt i en bolle først og så heller det i koppen så det ikke blir så mye griseri i selve koppen. Sett koppen i mikroen og nuke den i 2 minutter, ikke mer! Blir den litt tørr, nuker du den i 1,5 minutter neste gang. Spis rett fra koppen og kos deg!

 

6 Comments

  1. Så praktisk! 😀

  2. Nam!! Den var kjempegod :O)
    Heidi E.

  3. Kjempegod!

  4. Haha, eg digge det prosjektet her 🙂

  5. Skulle ønske jeg hadde mikro.. Men når jeg tenker meg om er det kanskje like greit, for da hadde jeg nok spist noe slikt hver dag, for dette så kjempegodt ut!

  6. Så enkelt og ufattelig godt. Har lagd den med både rismel og soyamel nå, og begge deler fungerte aldeles utmerket for oss som ikke tåler hvete:-)
    Meeeeen, det lover ikke godt for sommerkroppen det her altså!! •mikrokakealldaylong•

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.