Det store veganske sjokoladeprosjektet – Lion bars

Jeg har gitt noen venner et løfte, og det er å veganisere samtlige sjokolader som finnes i butikkhyllene. Okei, det ble sagt litt på spøk da, men jeg ble egentlig litt gira, faktisk. Og jeg kommer til å prøve å veganisere så mange sjokolader jeg kan. Dette er jo gøy!
Jeg har tidligere laget Fruktnøtt og Bounty (jeg har en Bountyversjon som enda mer lik ekte Bounty, den kommer i bloggen etterhvert), og i dag ble det altså den nydelige sjokoladen Lion (husker dere da den het Big Cat? Og da Twix het Raider?).

Det store veganske sjokoladeprosjektet - Lion bars
Det store veganske sjokoladeprosjektet – Lion bars

OPPSKRIFT
3 dl peanøttsmør
2,5 dl lys sirup
0,5 dl sukker
1 ss vaniljesukker
3 dl kokosmasse
5 dl Rice Krispies (frokostblanding fra Kelloggs, jeg kjøpte den på Obs)

Ha peanøttsmør, sirup og sukker i en gryte. La det smelte, slik at sukkeret ikke knaser i tennene. Ta kjelen av platen og tilsett vaniljesukker, kokos og Rice Krispies og rør godt. La det avkjøles til romtemperatur (husk at det blir hardt om det står for lenge, så ikke la det bli kaldt i gryten).

Kle en liten ildfast form eller to brødformer/to små firkantede skåler/former med plastfolie. Spa massen oppi og bre den utover med hendene. Den må ikke være for tynn, det skal bli som sjokoladebarer, se bildene.

Sett formene i kjøleskapet i en times tid. Før du tar dem ut, smelter du 200 gram melkefri sjokolade, feks. Odense 55 % kakao (min favoritt, fås kjøpt i de aller fleste butikker). Ta formene ut og dra opp «kakemassen» ved å dra i plastfolien. Skjær den i barer og dypp undersiden i sjokoladen. Du kan selvsagt dyppe hele baren i sjokoladen, men da blir det ganske klissete å spise. Gjør det du vil, her er det ingen regler!

Legg sjokoladene på et brett og sett i kjøleskapet eller i fryseren til sjokoladen er stivnet, ca. et kvarters tid. Legg dem i en boks og oppbevar dem i kjøleskapet.

 

 

 

 

3 Comments

  1. Pertrosfoliea

    Basically d eg vokste opp me som "snickerskaka" ser d ut som:) N. A. M.

  2. Hehe ja, det ligner veldig på det som kalles "Snickerskonfekt", som jeg har pleid å lage til jul i alle år, men der skal det være cornflakes (som jeg ofte har sløyfet). Det blir ganske annerledes med Rice Krispies, og minner veldig om Lion, dog med ørlite peanøttsmak. Veldig gode. 😀

  3. Tusen takk for denne oppskriften! Lion var min var min favorittsjokolade! 😀 <3

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.