Knallgode sjokoladekuler (havreboller)

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Disse gikk vel under navnet «Negerboller» i min barndom, men nå bør vi jo helst kalle dem noe annet. Havreboller eller sjokoladekuler er mer passende. Uansett er de utrolig gode, skikkelig snop! Disse er et must til jul, men selv om det ikke er jul enda så går det jo an å kose seg med disse om man har lyst på. 🙂

OPPSKRIFT

125 gram mykt kokosfett
200 gram små havregryn (jeg brukte store og kjørte dem i food processoren litt)
100 gram melis
40 gram kakao
1 ss sirup
4 ss sterk, kald kaffe
2 ts vaniljesukker

Kjør alt i food processoren. Lag kuler med hendene og legg dem på et brett kledd med bakepapir. Sett dem i fryseren eller kjøleskapet til de er helt harde, og legg dem i en pen skål til servering. Disse må oppbevares i kjøleskapet.

5 Comments

 1. HEJ 😉 første gang på din blog og jeg måtte lave disse havregrynskugler – jeg har erstattet kokosolie med veg. olie (neural smag) – og de blev super lækre – tak for god inspiration.
  Mvh Karina i København

 2. Hei :o)

  Kjempegode og et herlig alternativ til butikk-godteri.

  Jeg brukte Cocosa Extra Virgin kokosolje, noe som ga en nydelig smak og konsistens. Vet ikke om du mente den nøytrale i oppskriften?

  Lykke til videre, hilsen Nina :o)

 3. Hei Nina 🙂

  Jeg har brukt begge deler, både med og uten smak. Jeg liker i grunnen best den uten smak til tross for at jeg elsker kokos. Jeg synes kokossmaken er litt spesiell i kokosolje og jeg blir litt fort lei, så jeg foretrekker helst den uten smak, men kan bruke den smak feks. når jeg lager Bounty og lignende.
  Jeg brukte Cocosa før, men har gått over til en kokosolje fra iHerb siden den er utrolig mye billigere (og samme gode kvalitet). 🙂

  Cathrine

 4. Hvilken sirup er det du bruker ?:)
  Mvh Trine

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.