Kremtopper

Dette er egentlig en mislykket kokosbolle-oppskrift. Det ble kremtopper i stedet. Men de ble veldig, veldig gode, og de kan tilsettes hvilken som helst annen smak om man vil det. Jeg vil prøve med jordbær neste gang, tror det kan bli himmelsk! Eller peppermynte! Mange muligheter.
Massen skal piskes ganske lenge, men man trenger jo ikke å stå og se på maskinen mens den går da.

 

OPPSKRIFT

1/2 liter sukker
2 dl vann
3 gram agarpulver
2 ts vaniljesukker
200 gram smeltet vegansjokolade, feks. 1 pk. Odense 55 % kakao (min favoritt)

Kok sukker og vann sammen i 10 minutter. La agarpulveret ligge og bløtgjøre seg i 0,5 dl vann i ca. 5 minutter. Tilsett agarblandingen og vaniljesukkeret i sukkervannet under kraftig omrøring og la det koke et par minutter til.

La blandingen avkjøle seg litt før du har den i en kjøkkenmaskin med visp/ballongvisp og lar den gå på høy styrke i ca. 30 minutter. Ta frem et brett som passer i fryseren og kle det med bakepapir. Sett små topper på brettet ved hjelp av to skjeer. Er massen litt for løs til det, ha den i en skål og sett den i kjøleskapet et kvarters tid først.

Når all massen er brukt opp, sett brettet i fryseren med én gang og la det stå i en times tid.
Smelt sjokoladen og dypp de frosne kremtoppene i den, ta dem opp med gaffel og sett dem tilbake på brettet. Ha brettet i fryseren i 10-15 minutter, så er de klare til å spises! Oppbevares i en boks i kjøleskapet.

11 Comments

 1. Hei Cathrine! Magne fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også 🙂

 2. Hei Magne. Kjempeflott, tusen takk. 🙂

 3. Ser deilige ut!! Er det mulig å lage disse uten agarpulver?
  -Trine.

 4. Takk for det, Trine. Oppskriften er egentlig med gelatinplater, men da blir det kokosboller og ikke kremtopper. Hvis du vil lage kokosboller heller, så kan du legge 10 gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter, så røre dem ut i 1 dl kokende vann og ha dette + i kjøkkenmaskinen sammen med resten av ingrediensene.

  • Hei, disse må jeg prøve 🙂 Leter egentlig etter oppskrift på kokosboller. du skriver om gelantinplater, men finnes det sånne plater i vegetarisk utgave? har ett produkt fra vegeset som skal fungere som gelantin, men uten å ha åpna posen enda så virker det som om det er i pulverform (som agar) Hilde 🙂

 5. Wow! Er en kremtopp-elsker og jeg vil gjerne prøve meg på disse! De så kjempe gode ut! Men hvor får jeg tak i agarpulver? Kan ikke si jeg har hørt om det før 🙂 Takk for svar 🙂

 6. Agarpulver får du tak i på iHerb.com til en rimelig penge, jeg kjøper denne:

  http://www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Agar-Powder-2-oz-57-g/374?at=0

  Bor du i nærheten av Stavanger har e det på Norvina i sentrum, ellers har de det også på helsekostbutikker men der er det vanvittig dyrt.

 7. Ser kjempegode ut! 🙂 Noe jeg må få laget når jeg har fått kjøpt vegan sjokolade og agarpulver.

 8. Hei Cathrine! Disse så nydelige ut! Post gjerne bilde med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv, så får flere med seg oppskriften:-) God helg! Hilsen Kristine

 9. Hei Kristine, så gøy at du har kommentert. 🙂
  Jeg har lagt ut link der nå, så hyggelig at jeg fikk lov til det. God helg til deg også!

  Cathrine

 10. Endel innvandrerbutikker har også agar inne. Pleier koste 15 kr eller deromkring for en pose 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.