Mousse med kremost og bringebær

Mousse med kremost og bringebær passer perfekt etter en middag! Det er ikke ofte jeg lager dessert siden jeg som regel er for mett etter middagen, men denne er frisk, syrlig og akkurat passe søt til at den alltid får plass i dessert-magen. Jeg har lenge tenke på om ikke denne kunne passe som is også, så i sommer skal jeg heller den i ispinneformer og kose meg i det forhåpentligvis varme sommerværet.

Serveringer 4 personer

Forfatter Cathrine Birkeland

Ingredienser

 • 3 dl bringebær (jeg bruker som regel frosne og lar dem tine)
 • 1 pakke soya- eller havrefløte (bruker Alpro sin piskefløte)
 • 115 gram Tofutti kremost naturell (kan sikkert bruke Oatly og, men jeg synes denne funker best)
 • 2-3 ss melis, mer eller mindre etter smak
 • 1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt (mer etter smak)

Fremgangsmåte

 1. Pisk kremfløten stiv. Ha resten i en food processor og kjør til en glatt krem. Vend inn den piskede fløten og bland godt.
 2. Ha moussen i porsjonsformer eller en stor bolle og la den stivne i kjøleskapet et par timer. Pynt med friske bær og evt. sitronmelisse.

2 Comments

 1. hvor mye er ca 115 gr kremost? så kjempe godt ut 🙂 dette skal jeg lage neste gang det er min tur og ha jentekveld!

 2. Ja, den er virkelig god, frisk på smak. 😀
  Jeg husker ikke helt hvor mye en pakke kremost er, men tror dette kanskje er 2/3. Du har ikke kjøkkenvekt? Det er essensielt når man baker, så jeg vil anbefale deg å investere i en snarest, de er geniale. De koster rundt 200 kroner. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.