Sjokoladefondant

Sjokoladefondant blir ikke like godt uten egg, sier du? For noe tull. Jeg merker ikke forskjell på disse og de jeg laget med masse egg i tidligere. Kjempegode! Jeg stekte dem et par minutter for lenge, så de ble ikke flytende inni, men like gode fordet, synes jeg. Vil du ha dem flytende inni, pass på steketiden!

Serveringer 6 store muffins

Forfatter Cathrine Birkeland

Ingredienser

 • 1,5 dl hvetemel
 • 4 ss kakaopulver
 • 2 dl sukker
 • 1,5 dl soyamelk eller -fløte
 • 100 gr vegansk margarin
 • 1 klype salt
 • 1 ts vaniljesukker, kan sløyfes

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 200 grader og finn frem 6 store muffinsformer, evt. et muffinsbrett i silikon med store hull. Du kan gjerne bruke små former og men kort da ned steketiden endel om du vil ha dem rennende inni.
 2. Smelt smøret. Bland sammen de andre ingrediensene og ha i det smeltede smøret til slutt. Bland godt sammen og hell røren i muffinsformene.
 3. Stekes i 9-12 minutter, avhengig av stekeovnen din. Pass på steketiden, vil du ha dem flytende inni må du ikke steke dem for lenge. 9-10 minutter i første omgang, sjekk med en pinne om det henger røre igjen på den. Steker du dem litt for lenge blir det sjokoladekake, men det er godt det og. Det har skjedd her endel ganger ja, men vi spiser med stor glede uansett.
 4. Avkjøl dem gjerne bittelitt før servering, men mange liker å servere dem rykende varme også. Gode med iskrem til. Jeg synes faktisk de er nydelige når de er iskalde, da blir de som konfekt inni, veldig fudge-aktige.
 5. Tips: prøv å tilsette litt revet appelsinskall, eller 1-2 dråper peppermynteolje i røren. Kjempegodt!

 

Klar for ovnen

 

Nystekt fondant

 

Mmmmmmm

9 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.