Sjokoladefondant

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Sjokoladefondant blir ikke like godt uten egg, sier du? For noe tull. Jeg merker ikke forskjell på disse og de jeg laget med masse egg i tidligere. Kjempegode! Jeg stekte dem et par minutter for lenge, så de ble ikke flytende inni, men like gode fordet, synes jeg. Vil du ha dem flytende inni, pass på steketiden!

Serveringer 6 store muffins

Forfatter Cathrine Birkeland

Ingredienser

 • 1,5 dl hvetemel
 • 4 ss kakaopulver
 • 2 dl sukker
 • 1,5 dl soyamelk eller -fløte
 • 100 gr vegansk margarin
 • 1 klype salt
 • 1 ts vaniljesukker, kan sløyfes

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 200 grader og finn frem 6 store muffinsformer, evt. et muffinsbrett i silikon med store hull. Du kan gjerne bruke små former og men kort da ned steketiden endel om du vil ha dem rennende inni.
 2. Smelt smøret. Bland sammen de andre ingrediensene og ha i det smeltede smøret til slutt. Bland godt sammen og hell røren i muffinsformene.
 3. Stekes i 9-12 minutter, avhengig av stekeovnen din. Pass på steketiden, vil du ha dem flytende inni må du ikke steke dem for lenge. 9-10 minutter i første omgang, sjekk med en pinne om det henger røre igjen på den. Steker du dem litt for lenge blir det sjokoladekake, men det er godt det og. Det har skjedd her endel ganger ja, men vi spiser med stor glede uansett.
 4. Avkjøl dem gjerne bittelitt før servering, men mange liker å servere dem rykende varme også. Gode med iskrem til. Jeg synes faktisk de er nydelige når de er iskalde, da blir de som konfekt inni, veldig fudge-aktige.
 5. Tips: prøv å tilsette litt revet appelsinskall, eller 1-2 dråper peppermynteolje i røren. Kjempegodt!

 

Klar for ovnen

 

Nystekt fondant

 

Mmmmmmm

9 Comments

 1. Jeg har faktisk lett etter en vegansk versjon av sjokoladefondant en stund, så nå ble jeg veldig glad! Skal prøves.

 2. Åhhh, dette så jo aldeles nydlig ut!

 3. Er ikke sikker på om jeg har smakt dette før, men ser himla digg ut! Særlig siden jeg er sjoko fan men hvem er egentlig ikke det 😉

 4. Denne var helt fantastisk, og enda bedre neste dag. Takk for oppskrift!

 5. Oj, jeg har akkurat vært på konferanse og sittet og sett på at alle de andre fikk sjokoladefondant mens jeg som veganer måtte nøye meg med oppskåret frukt til dessert (veganere er jo som kjent livredde for kalorier!). Tror jeg må teste oppskriften – og sende link til hotellets konditor som ikke visste at det gikk an å bake uten egg og smør. Men hva med å bruke smeltet, mørk sjokolade i stedet for kakaopulver? Er det noen som har testet det?

 6. Veldig kjipt at veganere alltid blir avspist med frukt, selv om frukt er sunt og godt. Jeg har ikke prøvd med smeltet sjokolade, men det burde jo gå fint. Jeg skal prøve i helgen. 🙂

 7. Hei Cathrine!

  lagde disse forrige helg med 100 gram 70% vegansk sjokolade. var utrolig godt, røren ble mer flytende så de hang litt fast i papirformene så prøvde sandkakeformer og det ble kjempe bra.!
  takk for masse gode oppskrifter. 🙂

 8. Hei 🙂

  Jeg tenkte å prøve disse i helgen. Er oppskriften til 2 eller 4 personer?

  Og så vil jeg bare si tusen takk for alle de gode oppskriftene du deler!

  Hilsen en ny og hengiven leser 😉

 9. Lise-Kari Svenningsen

  Ser helt perfekt ut for oss med eggeallergi i huset? Hvor mange blir dette?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.