Sjokoladeprosjektet – Smil

Walters Mandler ble ikke vellykket, men man gir jo ikke opp. I går laget jeg Smil, og de ble skikkelig gode

NB: det kan være særdeles vanskelig å få disse hjertene ut av formene, så jeg vil anbefale å bruke sånne små konfektformer i stedet, de som ligner på ørsmå «metalliske» muffinsformer. Da er det enklere å få ut sjokoladene, dessuten vil de bli enda mer like Smil i formen (runde).

 

Ingredienser til ca. 16 biter:

 • 1 dl. fløte (jeg brukte denne, den er helt super!)
 • 1/2 dl. sirup
 • 1/2 dl. sukker
 • 1 ts vaniljesukker med ekte vanilje, evt. rent vaniljepulver, ikke det grusomme vaniljesukkeret fra Freia/Ica
 • 3 ss vegansk smør, jeg bruker Nutana
 • 300 gram vegansk kokesjokolade, min favoritt er Odense sin. Ikea sine er også melkefrie.

Fremgangsmåte:
Ha fløte, sirup og sukker i en tykkbunnet kjele og kok opp. La det koke på høy (et par hakk over middels) varme i ca 10-15 minutter. Rør endel ganger underveis, og pass på at det ikke koker over. Tilsett smør og vaniljesukker og rør godt. Avkjøl litt.

Smelt halvparten av sjokoladen og pensle innsiden av små konfektformer med den, så tykt lag som mulig.

Sett det i fryseren i 5 minutter og pensle enda et lag. Gjenta en gang til. På den måten blir «veggene» tykke nok til at ikke karamellen lekker ut.
Sett det i fryseren litt og hell så karamell nedi formene.

Settes i fryseren igjen til karamellen er hard oppå, ca. et kvarters tid. Imens smelter du den siste halvdelen av sjokoladen og lar den avkjøles til romtemperatur. Hell den så over karamellen. Sett i fryser eller kjøleskap til det er hardt.

Ser lite pent ut, men dette blir jo undersiden

 

25 Comments

 1. Ser helt *nydelig* ut! 😀 Me like <3

 2. Men hjärteformen är ju jättesöt!

 3. Hehe ja de er søte, men veldig upraktiske.

 4. Bra blogg, Cathrine! Det er Magne fra VG her igjen. Jeg har valgt ut innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så deler jeg det kanskje der også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

 5. Utrolig flink du er, Cathrine!!

 6. jeg goglet mat og fant ting jeg aldri
  trodde fantest har noe gode linker
  har tatt vare på noen bloog adresse linker
  fra vg.no tidligere om mat kake opskriter
  men skriver i hovedsak om tilbudsvarer

  tilbudsvarer.blogspot.com 🙂

 7. De ser veldig gode ut 😀

 8. Men je lurer på håssen i væla du får ut hjerta tur fårmen? Da je prøvde så røuk dom sunn ælle sammen å dæ vart bære klin.

 9. Hvor er jeg glad for, jeg har fundet din blog 🙂 Alle dine opskrifter er lækre, men disse her…yumyum 😀

 10. Tusen takk, dere. 🙂

  Roger Ruud: jeg skrev i oppskriften at neste gang kommer jeg til å bruke små konfektformer heller, da hjertene er vanskelige å få ut ja, mange av mine ble ødelagt. Nå ser jeg dessverre at jeg har skrevet akkurat det litt mer utfyllende på Facebook-siden min, jeg trodde jeg hadde skrevet det her også, men det hadde jeg ikke og det beklager jeg. Jeg skal skrive det inn med det samme.

  Cathrine

 11. Dette ser deilig ut -må prøves = )

  Men blir ikke sjokoladen stygg og skjoldete når den blir tatt ut og inn av frysa?
  Og hvor lenge holder den seg, siden det er fløte i karamellen?

 12. Jo, som du ser på bildet så er mine sjokolader skjoldete. Jeg synes ikke det gjør noe, men hvis det er viktig at de er pene (og det kan det jo være om du skal servere dem i fint selskap, feks) så kan du jo la dem stivne i kjøleskapet eller et kaldt rom, det tar bare litt lenger tid. 🙂
  Jeg bruker jo soyafløte, som har mye lenger holdbarhet enn kufløte, men jeg tør ikke si hvor lenge de holder seg. Jeg tror ikke de blir dårlige særlig fort.

 13. Hei hei! Dette må jo bare lages! Men jeg har ikke noen konfekt former, tror du kanskje at små muffins former, de er like store, eller små, som hjerte dine kunne funke? Jeg har noen i skapet jeg aldri har fått brukt.

 14. For det første, vegansk smør er ikke smør, men margarin… Soyakrem (nekter å kalle det fløte, da føte er et melkeprodukt)har nok ikke lenger holdbarhet enn kremfløte, men det er behandlet på en annen måte, som gir lenger holdbarhet så lenge pakningen er uåpnet. Etter åpning vil jeg anta at Soyalkrem og føte har circa lik holdbarhet. Men tenker at holdbarheten på denne sjokoladen er lenger enn man vil anta, minst 4-6 uker, da vannaktiviteten i karamellen er relativt lavt på grunn av sukkeret, og fordi sjokoladen ikke inneholder vann i det hele tatt. og man bør j ha spist opp sjokoladen på den tiden… Er det ikke sunnere med riskrem enn med soyakrem? soyaproteinet er jo ikke det beste kroppen får… (jeg sier forresten ikke soya"melk", men heller drikk, da melk er noe som kommer fra et animalsk hunnkjønn, ikke fra en plantekilde)

 15. Hei tuzemsky

  Takk for info om holdbarhet, greit å vite.
  Begrepene trenger vi ikke å enes om, jeg kaller det ditt og du kaller det datt. 🙂
  Når det gjelder soya så strides de lærte, vi får nok holde oss til den infoen vi stoler mest på. Jeg er ikke redd for soya, jeg synes det smaker bedre enn risversjonene og bruker det uten skrupler. Så får vi nå se om jeg blir et ungt og vakkert lik, eller ikke. 🙂
  Forresten så heter Synnøve sine soyadrikker "soyamelk", og hva med kokosmelk?

  Friva: så lenge du vet at du får sjokoladene hele ut så kan du bruke hvilke former du vil. Jeg synes det er enklere med konfektformer, for da kan jeg bare "brette" dem av, så blir ikke sjokoladen ødelagt.

 16. Awesome! Alltid lurt på hvordan 😉

 17. Selvom ho har laget smil så betyr det ikke at ho har jobbet på freia i 20 år vettu er det for stress for dere å lage gå å kjøp dere en pakke da vettu 😉

 18. Vann i munnen…;-)

 19. Hei!

  Hvis dere kjøper "ordentlig" sjokolade, så kan dere temperer denne. Da vil sjokoladen stivne fort og ikke få noen skjolder. Harde plastbrett kjøper dere hos utlandske internett sider. (koster vel rundt 200-400 for et brett med 24 stk i) Jeg er utdannet konditor og bruker sjokoladen Belcolade eller Callebaut. Hvis dere vil se på litt bilder av hva jeg har laget, så kan dere gå inn på http://goo.gl/PpB92 =) Hilsen Iselin

 20. Hei Iselin

  Takk for supre tips. Er de sjokoladene veganske?
  Skal inn og kikke på linken din nå, spennende.

 21. Den er nok ikke det. Ikke den typen jeg har, men om en går inn på nettsidene kan det være det finnes alternativer til det. De har blant annet økologisk vet jeg =) Hilsen Iselin

 22. Skal prøve meg med de små muffinsformene jeg 🙂 Hvis det ikke funker er det jo ikke værre en at vi prøver omigjen med noe annet! Takk for oppskriften Cathrine 🙂

 23. Disse var skikkelig gode. Super kul blogg du har mange gode oppskrifter.

  Ingerid

 24. Hei hei igjen! Prøvde meg med de små muffinsformene og det funket supert! Veldig gode og anbefalles til all 🙂

 25. Disse ser så digg ut!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.