Vegansk eggesalat

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Vegansk eggesalat

(Oppdatert sommeren 2021)

Eggesalat har alltid vært på frokostbordet hos oss, men etter at vi ble veganere for mange herrens år siden var det jo slutt på det. Trodde vi! Det viser seg jo at eggesalat fint kan lages vegansk, helt uten egg! Da heter det vel kanskje ikke eggesalat, men hvem bryr seg vel om navnet?

Denne salaten inneholder selvsagt ikke egg, men smaker tilnærmet likt vanlig eggesalat. Helt fantastisk, jeg merker faktisk knapt forskjell! Jule- og påskefrokostene er reddet!

Vi liker salaten akkurat som den er her i oppskriften, men noen liker feks. å blande inn hakkede kapers eller sylteagurker. Du kan også la være å steke tofuen, men da må den være presset og helt tørr/fast, ellers blir det fort «mos».

Veggesalat
Vegansk eggesalat

Ingredienser:

 • 1/2 pakke (ca. 150-200 gram) fast tofu
 • 1/2 hakket løk
 • 1 båt hvitløk, raspet
 • 2 ss næringsgjær
 • 1/4 ts gurkemeie
 • 1/4 ts karripulver
 • 1 ts sennepspulver eller dijonseppen (eller annen god sennep)
 • 1 ts dill
 • 1 ts paprika
 • 150 gram (eller mer etter smak) vegansk majones, feks. Hellmans eller hjemmelaget
 • 1 ts svart salt (gir eggesmak, selges bla. på internasjonale butikker, se etter «Kala Namak»)
 • Sort pepper etter smak
 • Frisk eller tørket gressløk etter smak

Fremgangsmåte:

Press vannet ut av tofuen, tørk av den og skjær den i små biter.

Denne størrelsen er perfekt!

Hakk løken og stek den og hvitløken i olje til det er mykt. Tilsett tofuen og stek i noen minutter, til tofuen er litt brunlig men ikke brent!

 

Ta pannen bort fra platen og tilsett alt unntatt majones. Rør godt. Bland inn majones, begynn med 150 gram og øk etter egen smak. Smak til med evt. mer salt og pepper. Ha i en tett boks i kjøleskapet. Server på godt brød!

Vegansk eggesalat

15 Comments

 1. Spesifikke mengder majones, må jeg si! ^^
  Høres digg ut, enda en ting jeg må prøve "en gang". Hvordan man skal få tid til alt vet jeg ikke!

 2. Spennende! Kanskje jeg skal prøve meg på denne en gang. Har aldri smakt vanlig eggesalat før da.

 3. Christina: hehe ja, det er omregnet fra amerikanske mål, men egentlig er det jo slett ikke så nøye. Det er jo en smakssak uansett.

 4. Virker ganske spennende ut 🙂 Passer meg utmerket,siden jeg liker tofu bedre enn egg 😉 Takk for oppskrift! <3

 5. Haha, sprøtt, denne oppskriften har jeg tenkt ut i hodet mitt mange ganger, men ikke fått laget enda. Jeg lagde masse eggesalat før jeg ble veganer og den ble dritgod. Så dette må jeg prøve. Kult at du fikk det til! Jeg brukte ravigotte-saus i min, det gir en mye bedre sennespssmak enn sennep synes jeg 😛

 6. Åh helsike, at jeg ikke har tenkt på det før, Adele? Ravigottesaus er jo helt fantastisk!! Den er vegansk ja? Jeg må kjøpe snarest! 😀

 7. Tror dere at denne salaten kan lages med noe annet enn tofu? Sopp, f.eks? Har ikke tilgang til tofu her jeg er, men har veldig lyst på noe sånt som dette i jula.

 8. Anonym: beklager sent svar. Jeg er litt usikker på om sopp kan brukes, men det er bare å prøve. Sopp har jo en veldig fin konsistens. Jeg ville ha delt soppen i ganske små biter og stekt litt først. Blir nok ikke like likt eggesalat som den over her, men det blir nok veldig godt uansett. 🙂

 9. Forresten, du har ikke Rema i nærheten? Rema har nå tatt inn Tofuline-tofuen (det er den jeg bruker) i sortimentet sitt, og om du spør etter det skal de kunne ta det inn.

 10. Hurra! Må prøves:)

 11. Hans luker

  Fantastisk godt!

 12. Det er superkjempegodt! Jeg lagde en variant av det der en gang, men med litt eple og sylteagurk og sånt oppi. Namnam. Denne skal jeg prøve neste gang!

 13. Det er superkjempegodt! Jeg lagde en variant av det der en gang, men med litt eple og sylteagurk og sånt oppi. Namnam. Denne skal jeg prøve neste gang!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.