Hvor får man tak i alle disse veganske produktene?

Dette er et spørsmål jeg ofte får. Jeg har link til nettbutikkene jeg bruker her på bloggen, dessuten linker jeg ofte direkte til produktene i endel oppskrifter. Men det hadde kanskje vært greit å ha en liten oversikt over de produktene jeg bruker mest og hvor jeg får tak i dem.

Melkeprodukter som margarin, rømme, fløte, oster og yoghurt finnes i flere merker og selges i større matvarebutikker. Jeg pleier å kjøpe det på Meny, Obs og Mega, men Rema og Kiwi har også begynt å ta inn endel. Soyamelk får man stort sett tak i overalt nå, selv på enkelte bensinstasjoner. Jeg kjøper oftest den usøtede (rød Aplro) siden den kan brukes til alt, også i sauser og gryter. Tofutti sour supreme (rømme) er jeg blitt avhengig av! Den har de bla. på Meny, Obs og i enkelte helsekostbutikker.

Jeg bruker iHerb mye! Der får man tak i det aller meste. Jeg bestiller også et par ting fast fra noen andre nettbutikker. Her er direktelink til det jeg kjøper mest på nett og som er mest brukt her på bloggen:

Udos Choice
TVP (tørket «kjøttdeig» av soya)
Linfrøolje
Kokosolje med smak
Kokosolje uten smak
Kakaosmør
Rått kakaopulver
Næringsgjær
Rent Madagaskar-vaniljepulver
Wheatypølser (de har flere sorter)
Glutenmel
Agavesirup
Agarpulver
Hempprotein
Buljong (okse-, kylling, og grønnsaks, jeg har ikke prøvd den siste enda)
Lecithin
Hvetekim
Kikertmel
Masse gode sjokolader, bla. hvit og melkesjokolade, «Bounty», «Snickers» osv.
Worcestershiresaus 

Krydder: røkt paprika kan være vanskelig å få tak i, men bor du i Stavangerområdet, selges det på tapasbaren i første etasje på Magasin Blaa, samt på Matsalen på Tvedt-senteret. Det kan sikkert også kjøpes på nett, jeg har ikke prøvd.

Annet: Liquid smoke er uunnværlig i det veganske kjøkkenet, brukes bla. til å lage juksebacon, pølser osv. Jeg kjøper det på Meny. Det ser slik ut.

2 Comments

  1. Noen som kan anbefale vegan butikk i sandefjord?

  2. Er det ikke på tide å oppdatere endel lenker, fx alternativ til iherb? Idag får man mange flere varer i Norge gjennom dagligvare og helsekostbutikker, pluss at man kan bestille online i Norge istedet for å frakte varer jorda rundt.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.