Karamell-kake

Klissete og søt formkake med karamellsmak. Jeg liker mine kaker litt mer «sofistikerte», men denne er ypperlig for ekstreme slikkmunner og egner seg spesielt i barneselskaper. Karamellsausen kan byttes ut med sjokoladesaus, jordbærsaus, blåbærsaus osv, for å variere smakene.

Ingredienser:

 • 3 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1,5 dl sukker
 • 2 dl soyamelk
 • 1 dl karamellsaus fra flaske (Freia sin er vegansk)
 • 2 ss smeltet vegansk smør

Glasur:

 • 2 dl melis
 • 3 ss vegansk smør
 • 1 ts vaniljesukker
 • 3-4 ss karamellsaus, smak til
 • Litt sterk kaffe om man vil, jeg brukte ikke det

Fremgangsmåte:
Sikt og bland det tørre sammen. Ha i melk, karamellsaus og smeltet smør, bland sammen. Ha røren i en rund form, ca. 22-24 cm. Stekes på 180 grader i ca.30 min. Når kaken har hvilt litt has glasuren over.

Til glasuren smelter du smøret i en liten gryte. Ha i karamellsaus og rør godt. Tilsett vaniljesukker og evt. kaffe, og rør til slutt inn melis til du har passelig konsistens. Hell det over kaken og glatt ut.

9 Comments

 1. Bra blogg, Cathrine! Det er Magne fra VG her. Jeg har valgt ut innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så deler jeg det kanskje der også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

 2. Hei. kan man bruke vanlig melk istedet for soyamelk?

 3. Det går helt fint.

 4. Hm denne ligner da på den jeg har laget i mange år.. God er den ja hvis den får bli litt "råstekt" blir den som konfekt.Men i min er det egg

 5. Jeg lagde denne i dag, veldig god men også veldig søt. Den tilfredsstilte søtsuget mitt skikkelig 😉 Jeg brukte en for stor form dessverre, så neste gang må jeg doble oppskriften på glasuren.

 6. Du har en super blogg, Cathrine! Finner mange fine tips til oppskrifter her:)

  Lagde denne kaken i går, for å ha til morsdagen i dag. Men noe måtte ha gått galt under prosessen. For resultatet ble mer en Creme Brulee, enn en fast kake. Den måtte til og med stå natten over i kjølen for å få den til å stivne ordentlig.

  Har du fått et slikt resultat noen gang? Eventuelt hva har jeg gjort feil tror du, da jeg har fulgt ingrediensene på dl. ? Synes kaka ser super god ut, og må prøve å lage den igjen, men vil ha en fast kake da, og ikke en kladdekake som min ble:P

 7. Heidrun: hmm nei det har jeg ikke vært borti før, men jeg har bare laget den to ganger da. Kanskje den skulle stekt lenger? Den ER ganske klebrig altså, men den skal ha kakekonsistens, litt som kladdekake.

 8. Trykket enter litt for fort. Altså, den skal ha konsistens som kladdekake, men kanskje litt fastere enn det. Du kan prøve å steke den lenger neste gang, jeg tror det vil bli bedre da. Jeg følger aldri steketider slavisk da det varierer sånn fra ovn til ovn. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.