Karamellcookies med havre og rosiner

Kjempegode småkaker. Lager du dem tynnere enn det jeg har gjort her, blir de sprøere (det vil jeg gjøre neste gang, de var i overkant fyldige), og du kan sløyfe rosiner og tilsette sjokolade, kokos eller annet. Her velger du fritt!

OPPSKRIFT

5 ss lys sirup (jeg brukte agave men tror det blir best med vanlig sirup)
1 dl brunt sukker
1 dl hvetemel
1 dl solsikkeolje
2 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
3 dl havregryn
En neve hakkede nøtter (jeg brukte mandler, hakket dem kjapt opp med en skarp kniv)
En neve rosiner

Varm opp sirup i en middels stor gryte, når det er skikkelig varmt har du i det brune sukkeret så det smelter. Rør inn resten av ingrediensene og la det avkjøles til det går an å bearbeide massen med hendene. Rull kuler eller sett klatter med spiseskje på papirkledd stekeplate. Stekes i ca. 10 minutt på 200 grader, eller til de er gyldne i kantene men ikke brent. De er litt løse når de kommer ut, så la dem avkjøles helt før du har dem på serveringsfat eller i en tett kakeboks.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.