Kikert-karbonader

Disse er enkle å lage og veldig gode. Kan gjøres både sterke og milde etter smak, og de er supergode kalde som håndmat. Lag gjerne dobbel porsjon, jeg sitter her og angrer på at jeg ikke gjorde det i dag!

Ingredienser til ca. 8 karbonader:
 • 1 boks eller 400 gram kokte kikerter
 • 1 hakket løk
 • 1 stangselleri i biter
 • 3 fedd hvitløk, raspet
 • 1 paprika i biter (bruk den fargen du vil ha, jeg brukte grønn, bruk gjerne forskjellige farger for kult utseende)
 • 1 hakket chili, farge etter smak (jeg bruker som regel rød)
 • Ca. 1 ts hver (eller mye mer om du vil) av timian, paprika, pepper, kajennepepper, løkpulver, hvitløkspulver og salt (Vegeta er godt)
 • 1 ss næringsgjær
 • Evt 2 ss hjemmelaget kyllingkrydder
 • 2 ts persille, frisk eller tørket
 • 1 ts tabasco eller lignende
 • 3 ss maizenna
 • 2 ss hvetemel eller kikertmel (for glutenfri versjon)
 • Olivenolje, 2-3 ss

Fremgangsmåte:
Ha litt olje i en panne og stek løk, hvitløk, paprika, chili og selleri til det er mykt, ca. 5 minutter. Ha kikerter og grønnsakene i en food processor og kjør det bittelitt, det skal være småbiter, ikke puré.

Ha kikertene i food processoren

 

Tilsett grønnsakene og kjør til det ser slik ut, bare noen sekunder

Ha alt over i en bolle og tilsett krydderet. Kna så inn mel og maizenna, ha evt. i litt olivenolje om det blir for tørt. Jeg hadde i et par ss olje. Kna alt godt sammen og sett bollen i kjøleskapet i 30 minutter. Dette kan skippes om du har dårlig tid, jeg gjorde ikke det sist, det gikk helt fint.

Ta en neve røre i hånda (fukt hendene) og bearbeid den litt, kna den i hånda så den blir mer kompakt. Lag forsiktig en ball og trykk den litt flat. Stek en prøvekake for å se om den henger sammen, tilsett mer mel om du vil ha fastere kaker. Lag kaker til du er tom for røre og stek kakene i en god del olje i ca. 4 minutter på hver side til de er brune og litt crispy på utsiden.

Stek i ca. 4 minutter på en side

 

Snu dem og stek i 3-4 minutter til.

Server dem med ønsket tilbehør. Her har jeg servert dem med potetbåter, agurk, cherrytomat, sterk sennep og en jalapeno. Sennepen og jalapenoen var helt fantastisk sammen med karbonaden, anbefales virkelig.

Kikert-karbonader - Veganeren
Kikert-karbonader – Veganeren

14 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.