Latmannsbrødet

Dette brødet lever opp til navnet sitt. Ingen elting, ingen skitten kjøkkenbenk. Bare rør, hev, hell og stek. Enklere kan det knapt bli! Grovheten kan justeres etter eget ønske.

Ingredienser:

 • 1 liter mel
 • halv pose tørrgjær
 • 2 dl store havregryn
 • ca 1 dl sesam-, linfrø og solsikkekjerner, gjerne hakkede valnøtter (jeg har brukt det på bildet her)
 • 2 ts salt
 • ca 6,5 dl vann
 • en klunk olivenolje

Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre. Jeg varierer melet; rug, hvetemel, grovbakst, samalt hvete – det er opp til hver enkelt og smak. Så tilsettes vannet. Kaldt vann hvis du skal heve over natta, men godt lunket hvis du skal ha det straks.
Rør godt.
La deigen heve 1 time, gjerne lenger.

Dytt deigen ned igjen i bollen og ta alt over i ei smurt eller sprayet stor brødform. Strø over solsikke eller sesamfrø.

Smør en form med olje eller vegansk margarin. Sett den i kald ovn og varm opp ovnen til 200 grader. Ta ut formen og hell umiddelbart deigen nedi, du vil høre at det freser litt, det er skorpe som dannes rundt brødet og som gjør at det ikke henger fast men sklir rett ut av formen etter steking!

Stekes i 45-50 minutter.

7 Comments

 1. Jeg ville bare si tusen takk til deg Cathrine 🙂

  Du gjør mitt liv som veganer så mye enklere med dine fantastiske oppskrifter og tips.

  Tusen hjertlig takk 🙂

 2. Hei Ida

  Så hyggelig sagt, får helt klump i halsen her! Jeg er veldig glad for at du liker oppskriftene i bloggen, og jeg lover å oppdatere så ofte jeg bare kan. 🙂

  Cathrine

 3. Genialt! Gleder meg til nybakt brød (uten noen nevneverdig innsats) 😛 Takk for oppskrift, kjære 🙂

 4. knallgodt brød! 🙂 Nam nam!

 5. Er det mulig å lage denne uten brødform? (Fattig student)

 6. Hei Sofie. Jeg tror dessverre det blir litt vanskelig i og med at brødet ikke er så fast, det vil "sige" utover om du legger det på en bakeplate. Men du kan kanskje bruke en liten ildfast form om du har? Eller en rund kakeform?
  Mulig du kan ha i mer mel så deigen blir fastere og kan holde formen på et stekebrett, men jeg kan ikke garantere for resultatet. Prøv. 🙂

 7. Lagde det i en liten ildfast form, og det gikk kjempeflott! Kjempegodt brød, forresten. Neste gang skal jeg prøve å ha valnøtter i også. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.