Middagspai med brokkoli, facon, sopp og løk

Middagspai med brokkoli, facon, sopp og løk, for en symfoni av smaker!
Jeg var i middagsselskap hos min venninne Mari (Vegetarbloggen) på fredag, og hun serverte disse fantastisk nydelige mini-quichene med sopp og brokkoli. Jeg falt helt pladask og tenkte at disse må jeg lage selv, snarest! Men så var jeg plutselig tom for muffinsformer og bestemte meg for å heller lage en stor middagspai av det allerede tilberedte fyllet. Jeg hadde også facon og løk oppi, og det ble helt hinsides godt, jeg tror faktisk det er det beste jeg har laget siden jeg ble veganer! Bruk ferdig paideig om du vil ha enda raskere versjon.
Paibunn: 
 • 3 dl hvetemel
 • 1 dl sammalt hvetemel
 • 50 gram vegansk smør
 • 1 ts salt
 • Vann til ønsket konsistens
Fremgangsmåte:
Ha salt, mel og smør i food processoren og kjør en runde. Tilsett vann underveis til det blir en fast og smidig ball som ikke er klissete. Pakk den inn i plast og legg i kjøleskapet i en halvtimes tid. Trykk den ut i en smurt paiform, prikk den med en gaffel og stek den i ca. 15-20 minutter. Imens lager du fyllet:
Paifyll:
 • 1 liten brokkoli, delt i små buketter
 • 6-7 store sjampingjonger, skivet
 • Paprikakrydder, løkpulver, hvitløkspulver og  grov pepper til å drysse over soppen i pannen
 • 1 stor hakket eller skivet løk
 • 3 fedd hvitløk, raspet
 • Facon laget av 1/2 pakke fast tofu (eller en hel, om du vil ha enda mer)
 • 1 pakke silketofu (feks. Blue Dragon, selges bla. på Ica og Meny)
 • 1 dl soyamelk
 • 4 toppede spiseskjeer næringsgjær
 • 1 toppet spiseskje maisstivelse
 • 1 spiseskje tahini
 • 1 teskje svart salt
 • Nykvernet pepper
 • 1 toppet ts Løkpulver
 • 1/2 ts gurkemeie
Fremgangsmåte:
Kok brokkolien i et par minutter, den skal fremdeles være ganske sprø. Stek sopp og dryss over krydderet. Rør godt. Stek løk, og lag facon. Sett dette tilside. Ha tofu, soyamelk, næringsgjær, maisstivelse, tahini og krydder i food processoren og kjør til en helt glatt masse.
Bland facon, løk, sopp og brokkoli i en bolle og hell over tofumassen. Bland det godt og hell dette over paibunnen. Stek ferdig paien på 175 grader i ca. 30-40 minutter. La paien stå i 5-10 minutter før du skjærer i den. Server med en frisk salat.

7 Comments

 1. Oh, ser nydelig ut! Ikke dårlig søndagsmiddag det. 😉 her ble det visst oreokake til søndagsmiddag, oops. 😛

 2. Hehe det var ikke middag, engang, vi hadde lapskaus og. :p Jeg fikk bare så utrolig lyst på, og tenkte at nå har jeg jo lunsj i et par dager og. Vel, paien er snart borte, den … Oops.
  Oreokaken din ser amazing ut!

 3. Haha, såpass! Ble skikkelig frista jeg og, men begynner ikke å lage pai nå altså, får være grenser. ^^ Sitter med varm grønnkålchips rett fra ovnen nå da, så skal ikke klage. 😉 Takk forresten, det er Mari sin oppskrift, supergod! 😀

 4. Jeg digger Oreokake, har bare smakt den ikke-veganske da. Grønnkålchips må jeg prøve, når jeg omsider får tak i grønnkål. Meny sa de skulle få det inn i november en gang.

 5. Har ikke laget dette før,men fyllet ser jo ganske godt ut 🙂

 6. Denne står til avkjøling nå 🙂 Gleder meg sykt!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.