Pasta Carbonara

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Pasta Carbonara er en av mine yndlingsretter. De fleste av mine gamle favoritter har heldigvis vært latterlig enkle å veganisere. Denne retten er intet unntak. Vanligvis lages jo Carbonara med egg, men her har vi bare brukt en fløtesaus basert på Gryr sin fantastiske matfløte (som også kan piskes til krem!).

Faconet lager du på forhånd og vender bare inn i pastaen når du skal servere den, eller har den oppi sausen rett før servering så den blir varm. Jeg lager ofte faconet dagen før, så er DET gjort.

Denne retten er svært barnevennlig, så skal du servere noe vegetarisk eller vegansk til barn, lag denne. Min datter på 16 år er helt hekta og kunne spist denne retten hver dag. Nam!

Pasta Carbonara
Pasta Carbonara
Eggefri (Coop) tagliatelle med fløtesaus, facon og jukse-parmesan

Ingredienser til sausen:

 • 1 stor finhakket løk
 • 3 raspede hvitløksfedd
 • 1 kartong Gryr-fløte eller annen vegetabilsk fløte (3 dl)
 • 3-4 store ss næringsgjær
 • 1 terning grønnsaksbuljong
 • Løkpulver etter smak
 • Salt og masse, masse nykvernet pepper

Fremgangsmåte saus:
Stek løk og hvitløk i litt olje. Hell over fløten og la det koke opp. Ha i smuldret grønnsaksbuljong, næringsgjær og krydder og rør godt. La sausen småputre i 10 minutter. Rør ofte.

Imens koker du tagliatelle, pass på at den er uten egg. Coop (Obs) har både fullkorn og vanlig tagliatelle uten egg. Bland pasta og saus, og ha over en god mengde facon og «parmesan«. Server gjerne med nystekte baguetter. Enjoy, dette er virkelig godt!

5 Comments

 1. Åh, det så godt ut! Jeg er glutenallergiker i tillegg til veganer, så jeg kan dessverre ikke lage alle de fristende oppskriftene på bloggen din, men jeg finner i hvertfall masse inspirasjon!

  Birgitte ♥ comeclean.no

 2. Tusen takk for det, Birgitte. 🙂
  Så kjipt å høre. Du kan kanskje bytte ut endel ingredienser? I denne retten kan du jo feks. bruke glutenfri pasta, det andre er vel glutenfritt? Og i kakene kan du bruke glutenfritt mel osv. 🙂

  Cathrine

 3. Hei Cathrine! Vil først bare si at carbonaraen ble kjempegod, glad jeg fant en oppskrift som slukket den cravingen. 🙂
  Men det er bare en liten ting… Da jeg lagde faconet hadde jeg litt problemer med selve sausen jeg skulle ha over tofuen; den ble veldig tykk! Har du noe tips om hva jeg kan gjøre med den så den ikke blir en tykk masse som bare klistrer sammen tofubitene når jeg skal steke det sammen til slutt? 😀
  Takk for svar!
  Mvh Kari

 4. Denne ble FANTASTISK. Jeg hadde ikke liquid smoke eller løkpulver for hånden. Men røkt paprike og litt ekstra hvitløkspulver gjorde susen. Dette blir en ny favoritt. Tuuusen takk for en fantastisk oppskrift 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.