Sjokoladebløtkake med jordbær

Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring

Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor
Introduksjonstilbud: Fra Liten Til Stor

Sjokoladebløtkake med jordbær må vel være en perfekt kombinasjon.

I går bakte jeg sukkerbrød, og noe må man jo gjøre med dette deilige sukkerbrødet, så da ble det denne moussekaken. Veldig enkel å lage og krever få ingredienser. Bruk gjerne to pakker Visp havrekrem for å få dekket kaken helt, jeg hadde bare én pakke i skapet.

Sjokoladebløtkake med jordbær
Sjokoladebløtkake med jordbær

Ingredienser:

 •  1 sukkerbrød
 •  1-2 pakker Visp fra Go Green (havrekremfløte)
 •  2-3 ss kakaopulver
 •  1 ts vaniljesukker
 •  1-2 kurver friske jordbær (kan byttes ut med andre bær etter ønske)

Fremgangsmåte:
Del sukkerbrødet i to. Dynk det om det virker tørt, mitt var ikke det. La fløten stå i kjøleskapet en stund før bruk, da er den fastere. Pisk den sammen med kakao og vaniljesukker. Er den for bløt, sett moussen i kjøleskapet en stund. Dekk den ene kakebunnen med sjokolademousse og legg over skivede jordbær. Dekk med den andre bunnen og dekk kaken med resten av moussen og pynt med jordbær.

Sukkerbrødet ble litt rått i midten, så pass på steketiden. Det ble godt allikevel da.

6 Comments

 1. Ser digg ut! Synes ofte bløtkaker blr litt vel søte, men med sjokolade tror jeg det blir bedre. Det må jeg prøve en gang 🙂

 2. Ja, denne er ikke så voldsomt søt, jeg har ikke noe sukker i moussen annet enn litt vaniljesukker samt det søte som er i selve kremen fra før av. Knallgodt!

 3. Bra blogg, Cathrine! Det er Magne fra VG her. Jeg har valgt ut innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så deler jeg det kanskje der også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

 4. oooh den så digg ut

 5. Så deilig kake, Cathrine! Du er som alltid hjertelig velkommen til å poste bilde av kaker du lager med link til bloggen din på facebooksiden til Det søte liv:)

 6. Tusen takk, Kristine. 😀

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.